Mňága a Žďrop

Mňága a Žďrop

Adresa:

Králíky, Karla Čapka 374

Termín: 27.4.2024
Vstupné:

350

27duben sobota 20:00

Žánr: koncertypop rock

Umělci: Mňága a Žďorp


Mňága a Žďorp je česká rocková hudební skupina která vznikla v roce 1987 jako nástupce kapely Slepé střevo ve Valašském Meziříčí. Do povědomí se dostala především hitem „Hodinový hotel“, který je první skladbou na debutovém albu skupiny, nazvaném příhodně Made in Valmez (1991). Poslední album s názvem Přístav vyšlo v roce 2020. Ročně hudebníci odjezdí kolem stovky koncertů.

Od začátku letošního roku udělala Mňága po letech změnu v sestavě a přijala do svých řad nového kytaristu Jakuba Červinku, který před tím působil ve skupině Sto zvířat a jiných uskupeních. Veselé písničky o smutných věcech tak získaly šťavnatější hudební háv. Aktuální jarní tour je plné osvědčených hitů jako „Nejlíp jim bylo,“ „Ne, teď ne“ a „Made in Valmez,“ ale také skladeb z novějších desek. Není vyloučené, že se objeví něco z připravované desky, která by měla vyjít v příštím roce.  

Mňága a Žďorp je česká hudební skupina zastupující žánr alternativní rock. Kapela, pocházející z Valašského Meziříčí (přesněji odtud pochází zakládající jádro skupiny), se formovala již od roku 1983. Často se měnilo...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Pardubický kraj Akce v obci Králíky

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Mňága a Žďrop

Sport Hotel - Dolní MoravaDolní Morava (6 km)

Srub MidlaČenkovice (8.7 km)

Wellness Hotel DianaVelké Losiny (18.5 km)