České korunovační klenoty na dosah na hradě Svojanov

České korunovační klenoty na dosah na hradě Svojanov

Adresa:

Svojanov, Svojanov 1

Termín: 5.9.2019 3.11.2019

5zář - 3lis celý den

Žánr: výstavyhistorie netradiční prohlídky akce v přírodě


Na závěr sezony je pro návštěvníky hradu Svojanov připravený bonbonek. Od 5. září budou na hradě k vidění české korunovační klenoty, symboly vlády a moci českých králů.

Výletníci nebudou muset jezdit až do Prahy a mistrovské repliky z dílny světoznámého šperkaře Jiřího Urbana si budou moci zblízka prohlédnout na Svojanově, a to bez dlouhého čekání ve frontách. Výstava „České korunovační klenoty na dosah“ bude doplněná zajímavostmi z mnohasetleté historie českého pokladu. Projekt připomene také našeho nejvýznamnějšího panovníka Karla IV. Období středověku doplní kopie zbraní, repliky oděvů a obuvi, mince, miniatury a 3D modely.

Unikátní výstava bude v nově zrekonstruovaných výstavních sálech svojanovského předhradí k vidění do 3. listopadu 2019. Expozice bude přístupná pro širokou veřejnost. Pro větší skupiny zájemců o prohlídku klenotů doporučuje správa hradu předem se objednat. Školy, školky, domovy seniorů, ale samozřejmě i další organizace a skupiny získají bližší informace o výstavě šperkařských skvostů na info@svojanov.cz, kde si mohou prohlídku také objednat.

Na září jsou pro návštěvníky nachystané také podzimní slavnosti. Jejich program je prozatím překvapením. V plánu jsou na víkend 21. a 22. září. Konkrétní program bude zveřejněný na webových stránkách a facebooku hradu s dostatečným předstihem.

Hrad má v září brány dokořán od pondělí do neděle, vždy od 9 do 17 hodin.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Galerie a muzea - Pardubický kraj Akce v obci Svojanov

Podobné akce

Ubytování v okolí akce České korunovační...

Zámek LetoviceLetovice (15.3 km)

Wellnesscentrum OhradaLetovice (18.8 km)

Wellness Hotel MartaTři Studně (21.3 km)