Výtvarná dílna v rámci Muzejní noci 2018 v Českém rozhlasu Olomouc

Adresa:

Olomouc, Horní náměstí 21

Termín: 11.5.2018
Vstupné:

vstup volný

Žánr: ostatní akce


Výtvarná dílna ve spolupráci Českého rozhlasu Olomouc a Divadla na cucky je zaměřena na tvorbu kreseb, maleb, objektů a dalších předmětů souvisejících s hudbou a s rozhlasem. Položíme si dotazy : Má tón barvu? Může orchestr hrát zeleně?

Pokusíme se na ně reagovat svou výtvarnou činností. V průběhu dílny si zkusíme udělat barevný notový zápis a kresebně, malířsky, malinko graficky jej zpracovat. A co by na to řekli pánové Jan Steklík, Rimskij Korsakov a František Kupka? V průběhu dílny mají návštěvníci prostor vytvořit vlastní výtvarná díla inspirovaná nebo vycházející z prací těchto autorů. Lektorka Monika Dokoupilová.

Monika Dokoupilová vystudovala střední odborné učiliště obor Umělecký keramik v Praze a dále pak obor Speciální pedagogika na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Zabývá se muzejní edukací a vlastní výtvarnou tvorbou. Působila  jako pedagog na SOU v Olomouci - Topolanech, vede výtvarné kurzy. V současné době působí jako externí pedagog na katedře výtvarné výchovy Pdf UP, kde je také studentkou doktorského studia.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Výtvarná dílna v...

Theresian Hotel & SpaOlomouc (238 metrů)

Restaurace ARIGONEOlomouc (352 metrů)

Theatre HotelOlomouc (2.6 km)