Tao a čínská medicína

Tao a čínská medicína

Adresa:

Olomouc, Lafayettova 51/1

Termín: 6.10.2016
Vstupné:

90 Kč (studenti a důchodci 70 Kč)

6říjen čtvrtek 19:00

Žánr: ostatní akcepřednáškyvideozdraví


Přednáška s videoprojekcí
• Pojetí zdraví a nemoci
• Tao – harmonie protikladů
• Filozofické základy čínské medicíny
 
Většinou se v životě zabýváme zdravím až tehdy, když jsme nemocní, a pak požadujeme po lékařích, aby bojovali s nemocí nebo odstranili co nejrychleji bolest či jiné příznaky. Léčbu obvykle chápeme jako válku s nemocí a zbraněmi jsou v našich představách pilulky či ruce chirurga.
 
Tradiční čínská medicína na základě dlouhé tradice a tisíciletých zkušeností vychází z odlišného filozofického základu: Nebojuje s nemocí, ale snaží se navrátit do našeho těla harmonii, která se projevuje jako stav, který nazýváme zdraví. Zdraví je tedy chápáno jako kvalita, kterou je možné si udržet nebo ji navrátit.
 
Nemoc je, dle tohoto pojetí, způsobena nerovnováhou přirozených protikladů - polarit jin a jang, a zdraví je ekvivalentem filozofického termínu Tao. Dosáhneme-li harmonického stavu zmíněných sil, přiblížíme se stavu Tao na úrovni našeho těla a navrátí se zdraví.
 
Na přednášce toto filozofické pojetí hlouběji prozkoumáme a zároveň se pokusíme odhalit, jak můžeme pozitivními změnami vlastního myšlení a cítění napomoci k tomu, abychom si stav zdraví neboli harmonie udrželi.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Olomouc Akce v obci Olomouc

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Tao a čínská medicína

Theresian Hotel & SpaOlomouc (209 metrů)

Restaurace ARIGONEOlomouc (384 metrů)

Theatre HotelOlomouc (2.5 km)