Skalpelem, pelem

Skalpelem, pelem

Adresa:

Olomouc, Denisova 47

Termín: 10.5.2016 13.5.2016

10kvě - 13kvě celý den

Žánr: ostatní akce


út – pá | 10. 5. – 13. 5. | MMU – KABINET | VSTUP VOLNÝ intervence do výstavy (veřejně přístupná) Tvůrčí pobyt studentů Ateliéru kresby a grafiky FAVU VUT v Brně pod vedením umělce Svätopluka Mikyty a teoretičky umění Šárky Svobodové, který je zároveň přímou reakcí – intervencí na aktuální výstavu Uhlem, štětcem, skalpelem…

Sbírka kresby Muzea umění Olomouc. Konfrontace živého umění nejmladší generace umělců s vystavenými díly jejich starších kolegů, jejichž díla jsou součástí muzejní sbírky kresby. V průběhu čtyř dnů se Muzeum umění stane dočasným studiem, dílnou i útočištěm studentů Fakulty výtvarných umění z Ateliéru kresby a grafiky, hlavně však místem jejich vlastní umělecké akce a reakce.

Intervence do výstavy otevírá otázky nejen kolem samotných exponátů, které se prostřednictvím zásahů studentů dočkají zajímavých průniků i nečekaných odhalení, ale umožňuje i jejich vzájemný dialog a zasazuje je do širšího rámce včetně reflexe sbírkotvorné instituce, rámce jejího fungování na poli ochrany prací na papíře nebo modelů jejich prezentace.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Skalpelem, pelem

Restaurace ARIGONEOlomouc (180 metrů)

Theresian Hotel & SpaOlomouc (731 metrů)

Theatre HotelOlomouc (2.3 km)