Fresh Eye - Vzáří: Obraz světla ve městě

Adresa:

Olomouc, Wurmova 7

Termín: 25.9.2014
Vstupné:

zdarma

25září čtvrtek 01:00

Žánr: ostatní akcepřednáškykurzyFresh Eyeworkshoppřednášky


Obraz města patří k nejproměnlivějším vizuálním formám. Město není nikdy stejné, je v neustálém pohybu, utvářené architekturou, obyvateli, svojí minulostí i vizí budoucnosti.

Jakou roli v obrazu města hraje světlo?

Přirozené světlo dynamizuje charakter města podle fází dne a komunikuje s jeho architekturou. Obyvatelé města vyhledávají otevřené světlé prostory, zatímco „temným uličkám“ se raději vyhýbají. Nad místy, která jsou přes den obnažená přirozeným světlem, přebírá v noci vládu umělé osvětlení. Jak je dokáže změnit? Na co umělé světlo ve městě upozorňuje, k jakým různým účelům slouží a kdy se z něj stává světelné znečištění?

Úvod večera nabídne několik teoretických koncepcí překračující různorodé disciplíny od filosofie, literatury až po architekturu a studia paměti. Druhá část večera zapojí diváky do přípravy mapy vizuálního znečištění Olomouce, vyzve ke kritickým komentářům i návrhům na zlepšení. Společná práce, „vizuální smogová mapa“ Olomouce, pak bude uveřejněna na stránkách festivalu i platformy Fresh Eye. Závěr večera obstará komentovaná prohlídka po olomouckých neonech.

Divadlo na cucky, Olomouc

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Olomouc Akce v obci Olomouc

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Fresh Eye - Vzáří:...

Restaurace ARIGONEOlomouc (514 metrů)

Theresian Hotel & SpaOlomouc (1 023 metrů)

Theatre HotelOlomouc (1 971 metrů)