Ivana Peroutková: Ukradený prsten

Ivana Peroutková: Ukradený prsten

Adresa:

Ostrava, Smetanovo nám. 8

Termín: 9.11.2017
Vstupné:

0

9listopad čtvrtek 10:00

Žánr: ostatní akceknihy


Spisovatelka, redaktorka a překladatelka Ivana Peroutková bude předčítat dětem ze své nejnovější knihy Ukradený prsten. Autorka pochází z Karviné, vystudovala Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, obor Divadelní a filmová věda.

Po škole publikovala divadelní recenze, krátce pracovala v Československé televizi a pak jako redaktorka nakladatelství Panorama. Prvotina Ivany Peroutkové Na vahách života vyšla v roce 1992. Následovaly převyprávěné Staré pověsti české (ABR) a v roce 2000 novela Dům s vůní zmoklé psí srsti (Artur). V dalších letech napsala několik dětských knížek: Anička a její kamarádky, Anička ve městě a celou řadu dalších. Publikovala také dva romány.

Je scenáristkou komiksové verze Foglarovy knihy Hoši od bobří řeky. Žije v Praze. Má dceru a dva syny. Ukradený prsten Frantík Lebeda je na svůj věk menší a drobnější, ale hlavu má plnou snů a nápadů. Však už o prázdninách vyřešil případ ztracené vzácné cukřenky tety Emilky. A zdá se, že ani na podzim nebude Frantík zahálet. Stal se totiž nechtěným svědkem přepadení starožitnictví, a to nemůže nechat jen tak! Po horké stopě se nepustí sám, má dva osvědčené pomocníky Matěje a Zdíšu. A jednoho nového – vlčáčka Kazana. Kamarádi, tak vzhůru do pátrání!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Ivana Peroutková:...

Zámek ZábřehOstrava (4.5 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.3 km)