Jan Cimický o psychiatrii a jeho životním poslání

Jan Cimický o psychiatrii a jeho životním poslání

Adresa:

Ostrava, Smetanovo nám. 8

Termín: 29.4.2016
Vstupné:

0

29duben pátek 16:00

Žánr: ostatní akceknihypoezie


pátek 29. dubna v 16.00, KNIHCENTRUM.cz DŮM KNIHY Ostrava MUDr. Jan Cimický CSc. představí v pátek 29. dubna dvě novinky Pavilon na Zlatém návrší a Ve stínu draka. Hosty besedy a zároveň kmotři knih budou herec Jan Fišar, lékař prof. MUDr. Rajko Doleček, DrSc. a ředitel Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje plk. Mgr. Tomáš Landsfeld. Ve stínu draka Ve Vltavě u Karlova mostu se objeví část lidského těla a je jasné, že zjistit o koho se jedná, bude velice těžké.

Mordparta kriminální služby stojí opět před těžkým úkolem. V tu dobu přijíždí do Prahy na stáž mladý vyšetřující soudce z Číny a seznamuje se s vyšetřováním tohoto případu. Během jeho pobytu se podaří vyšetřování posunout a zdá se, že některé nitky případu povedou možná právě až do Číny. Obětí je totiž podnikatel, který začal úspěšně obchodovat s touto vzdálenou zemí, a jehož kolega a spolumajitel firmy prakticky v téže době zmizí.

Pavilon na Zlatém návrší Mozaika neobvyklých příběhů z psychiatrie. Mladý lékař vypráví, jaká dobrodružství podstoupil, aby pronikl do světa svých pacientů a mohl jim porozumět, a jak se psychiatrie stala jeho životním posláním. MUDr. Jan Cimický, CSc. vystudoval Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Praze a od počátku své lékařské dráhy se specializoval na psychiatrii. Až do roku 1996 pracoval v Psychiatrické léčebně v Bohnicích, kde byl v letech 1981–1996 primářem socioterapeutického a rehabilitačního oddělení.

V roce 1996 si otevřel privátní Centrum duševní pohody Modrá laguna. Jeho próza čerpá převážně z lékařské praxe, mnohdy jde o příběhy s detektivní zápletkou. Vydal několik sbírek vlastní poezie. Sbíráme víčka s E-vičkou na podporu Moravskoslezského spolku na ochranu zvířat. Jako Dům knihy KNIHCENTRUM.cz jsme spustili charitativní akci, díky které budeme dlouhodobě podporovat Moravskoslezský spolek na ochranu zvířat. Za darování většího počtu víček si můžete vybrat slevu na knihu či slevu v naší kavárně.

Během měsíce dubna se zúčastněte slosování o vstupenky do Staré arény. Po celý měsíc duben bude v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz probíhat akce „Čím více KNIH nakoupíš, tím větší SLEVU máš“. Akce platí do 30. 4. 2016. Rezervujte si místo e-mailem rezervace.ostrava@knihcentrum.cz nebo telefonicky 607 082 029. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Jan Cimický o...

Zámek ZábřehOstrava (4.5 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.3 km)