Brána života - zrození nového díla L2 podle příběhu o uzdravení Clemense Kubyho

Brána života - zrození nového díla L2 podle příběhu o uzdravení Clemense Kubyho

Adresa:

Ostrava, Smetanovo nám. 8,

Termín: 21.4.2016
Vstupné:

0

21duben čtvrtek 15:30

Žánr: ostatní akcebesedaknihyduchovní


čtvrtek 21. dubna v 15.30, KNIHCENTRUM.cz DŮM KNIHY Ostrava Setkejte se s Jaroslavem Duškem a Clemensem Kubym ve čtvrtek 21. dubna. Součástí autogramiády bude beseda k originálnímu hudebnímu divadlu L2: Brána života! známého tvůrce, autorského herce a libretisty Jaroslava Duška s hudbou Ondřeje Smeykala a Maria Buzziho.

Autory inspiroval nevšední životní příběh německého spisovatele a dokumentaristy Clemense Kubyho, který se vlastní duševní silou vyléčil z těžkého poranění. Beseda se uskuteční v den světové premiéry Národního divadla moravskoslezského. Hostem besedy bude ředitel NDM Jiří Nekvasil. Clemens Kuby je německý spisovatel a dokumentarista, který v roce 1981 utrpěl při pádu z okna úraz, po kterém ochrnul.

Situace plná beznaděje v něm však probudila dosud netušenou sílu. Kuby totiž dosáhl pomocí meditace a bez pomoci lékařů spontánního uzdravení. To jej přivedlo k zájmu o dosud nepoznané oblasti lidského vědomí. Silný lidský osud inspiroval autorského herce a improvizátora Jaroslava Duška, který se touto tematikou dlouhodobě zabývá, a jednoho z nejoriginálnějších hráčů na didgeridoo Ondřeje Smeykala k nevšednímu dílu.

L2: Brána života! je název, jenž odkazuje na jeden z důležitých páteřních obratlů v lidském těle, zároveň je zkratkou, která v angličtině znamená Learn to = Uč se, poznávej! Jaroslav Dušek je v první řadě improvizátor, divadelní herec a režisér, dále pak filmový herec, moderátor, libretista a scenárista. Po úspěšné knize ZE MĚ vychází další autorizované vyprávění herce, improvizátora a divadelního režiséra Jaroslava Duška, tentokrát inspirované jeho dvěma pobyty ve tmě TVARYTMY.

S kým se tam potkal a co se o životě a vesmíru dozvěděl, popisuje v jedinečné publikaci, kterou s ním opět společně připravila šéfredaktorka měsíčníku REGENERACE Pavlína Brzáková. Knihu provázejí pozoruhodné ilustrace nevidomých. Clemens Kuby je světově proslulý německý filmový režisér, autor několika knih a spoluzakladatel německé Strany zelených. V květnu 1981 po nešťastném pádu z okna příčně ochrnul.

Zázrak spontánního uzdravení ho přiměl k tomu, že po mnoho let navštěvoval s kamerou léčitele a šamany ve všech koutech světa a vytvořil úchvatný dokumentární film o duchovním léčení Na cestě do sousední dimenze, jehož volným přepisem je tato kniha. Sbíráme víčka s E-vičkou na podporu Moravskoslezského spolku na ochranu zvířat. Jako Dům knihy KNIHCENTRUM.cz jsme spustili charitativní akci, díky které budeme dlouhodobě podporovat Moravskoslezský spolek na ochranu zvířat. Za darování většího počtu víček si můžete vybrat slevu na knihu či slevu v naší kavárně. Během měsíce dubna se zúčastněte slosování o vstupenky do Staré arény.

Po celý měsíc duben bude v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz probíhat akce „Čím více KNIH nakoupíš, tím větší SLEVU máš“. Akce platí do 30. 4. 2016. Rezervujte si místo e-mailem rezervace.ostrava@knihcentrum.cz nebo telefonicky 607 082 029. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!  

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Brána života -...

Zámek ZábřehOstrava (4.5 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.3 km)