Mezinárodní festival nového cirkusu a pouličního divadla Cirkulum 2024

Mezinárodní festival nového cirkusu a pouličního divadla Cirkulum 2024

Adresa:

Ostrava, Hradní 1

Termín: 5.6.2024 (středa)
Vstupné:

zdarma

5červen středa 15:00

Žánr: divadlonový cirkus umění akrobacie


Osmý ročník festivalu CIRKULUM opět rozžije Slezskoostravský hrad. Koná se od 5. do 9. června a slibuje nezapomenutelné chvíle plné novocirkusového umění. Návštěvníci se mohou těšit na umělce z celého světa, opulentní zahájení i novinky v podání ostravských umělců ve spolupráci s mezinárodními novocirkusovými celky.

Letos poprvé budou ve festivalové vesničce stát tři šapitó. Finský divadelní soubor Race Horse Company přiveze show plnou akrobacie, fyzického divadla i humoru. Akční vystoupení Tattarmossen obsahuje prvky jako wall-trampoline, teeter-board, cyr-wheel a žonglování. Španělský soubor Cia PakiPaya, miláčci loňského publika festivalu CIRKULUM, se v letošním roce vrací s představením Toca Toc.

Švýcarské duo E1NZ naláká diváky na večer plný šarmantních akrobatických kousků a přenese je do pařížského bistra. Hlavními hvězdami festivalu CIRKULUM jsou pak francouzsko-italští umělci Circo Zoé se svým kouzelným představením Deserance.

Na festivalu CIRKULUM nebude chybět ani hostovská company Cirkus trochu jinak a bude mít pro diváky připravených hned několik novinek.

V prostorách Komorní scény Aréna se představí také nová show Erlend – cizinec, která slibuje brilantní sepětí všestranné akrobacie a živé hudby v režii Jana Jiráka. Celovečerní sólové představení akrobata Jindřicha Kopidola nabídne neobvyklé akrobatické prvky s originálními balančními objekty doprovázené živou hudbou.

Program nezapomíná ani na rodiny s dětmi, tradičně bude připraveno herniště, v šapitó bude probíhat výuka cirkusových dovedností a na programu je také pohádka Motýli svět nebo show Poppy a Adélka.

Po celou dobu bude k dispozici řecká taverna a kavárna

Podobné akce