Demokracie – především!

Demokracie – především!

Adresa:

Opava, Pekařská 12

Termín: 6.9.2019 3.11.2019

6zář - 3lis celý den

Žánr: výstavyumění plakát grafika design slezsko podzimní výstavy


Výstava představuje plakáty z mezinárodní akce platformy plakat-sozial.de (72. výstava cyklu Brno – hlavní město grafického designu).

„Demokracie – především!“  bylo téma IV. mezinárodní výstavy plakátu v Lipsku. 226 autorů z 36 zemí zaslalo 769 návrhů plakátů, z nichž pořadatelé vybrali a vytiskli 89. Díky spolupráci SBB – Sdružení Bienále Brno a spolku  Verein plakat-sozial – Verein zur Förderung visueller Kultur e.V  z Lipska je v Opavě vystaveno jako průřez z této akce 31 plakátů.

Plakáty zachycují různé výtvarné pohledy na sociální a politické otázky, které hýbou současností a jsou nám tak povědomé, ať je autorem plakátu Turek, Ekvádorec, Polák, Číňan, Kolumbijec, Portugalec, Francouz, Íranec, Mexičan, Švýcar, Němec nebo Čech či Slovák… (A to jsou vyjmenovány jen země autorů plakátů vystaveného výběru.)

Diváci zde uvidí všechny čtyři na akci oceněné plakáty (Falk Fiedler DE, Xu Wei CN, Abdollahi Emran IR a Jan Rajlich ml. CZ), dále plakáty některých členů SBB (František Borovec CZ, Jochen Fiedler DE, Andrej Haščák SK, Mykola Kovalenko SK a Gert Wunderlich DE) a také tvorbu dalších známých tvůrců současného sociálního plakátu z celého světa (Dogan Arslan TR, Lex Drewinski DE, Mario Fuentes EC, Alex Jordan FR, Rodriguez Rivera MX, Oberholzer/Tagli CH, Christopher Scott EC, Jacob Steffen DE, Jacek Tofil PL, Luís Veiga PT, Chao Zhao CN atd.).  Jan Rajlich

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Demokracie –...

Zámek ZábřehOstrava (28.4 km)

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (39.6 km)

STING ApartmentsHavířov (41 km)