Na výstavě najdete utomobily, motocykly, velocipedy a jiné samohyby, často i se svými zvláštními posádkami. Milovníky rychlosti a vůně spáleného benzínu pravděpodobně nepotěší, ale těm, kteří holdují nadsázce a groteskní stylizaci jistě zaplesá srdce nad výtvory ostravského pedagoga a výtvarníka Vladimíra Vítečka.


Vladimír Víteček se narodil v roce 1966 v Opavě, kde rovněž absolvoval výtvarný obor LŠU. Na uměleckou školu sice nebyl přijat, ale svou zručnost mohl uplatnit při praxi v zámečnickém oboru. Následovala studia na jazykové škole, praxe v odděleních zahraničního obchodu OKD a Vítkovice, studium Technické univerzity VŠB. V současnosti vyučuje na Střední škole uměleckých řemesel v Ostravě – Zábřehu.

Základem jeho tvorby je zpracování keramické hlíny a kovových materiálů. Umělecká fantazie, získané zkušenosti a cit pro práci s kovem i hlínou byly předpokladem pro další techniku, kterou je kombinace těchto dvou naprosto odlišných materiálů. Náměty pro svá díla čerpá z různých situací a každodenního života kolem sebe.

V jeho výtvarném rukopise se snoubí dovednost, preciznost a vyjádření nadsázky v groteskní stylizaci figurek, mezi nimiž si každý z nás může najít někoho ze svého okolí.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Vladimír Víteček

Ubytování U RohelůKarlova Studánka,Praděd (29.4 km)

Wellness hotel SaunaMalá Morávka (30.8 km)

Televizní vysílač PradědPraděd (34.2 km)