Plechové retro hračky

Plechové retro hračky

Adresa:

Krnov, Hlubčická 152/20

Termín: 14.12.2018 28.2.2019
Vstupné:

20 Kč, snížené 15 Kč

14pro - 28úno celý den

Žánr: výstavyděti hračky retro historie československo slezsko muzeum


Jsou předměty, které si neodmyslitelně spojujeme se svým dětstvím a s překvapením zjišťujeme, že i v dnešní moderní době mezi ně patří takové „stálice“ jako je například plechová beruška na klíček, nebo malá plechová cvakačka, která časem spolehlivě rozčílí každého dospělého. A pokud jde o traktor s valníkem, řazením a pérovým strojkem na klíček, rozzáří se oči téměř každému klukovi bez ohledu na jeho skutečný věk.

A právě rozzářené oči dětí i dospělých s dětskou duší lze očekávat na připravované výstavě v prostorách Flemmichovy vily. Část svých sbírek tam představí společnost KOVAP Náchod, která je tradičním výrobcem plechových mechanických hraček.

Jak připomíná historik krnovského muzea Alexandr Michl-Bernard: „Výroba plechových hraček má v poválečném Československu dlouhou tradici. Jedním z nejznámějších výrobců byl od roku 1946 předchůdce dnešního KOVAPu, firma „Bratři Sedlákové – výroba mechanických hraček“. Ti vyráběli hračky vlastní konstrukce, které byly u zákazníků velmi oblíbené pro svou odolnost a podobnost se skutečnými stroji. Na tuto tradici navázala po znárodnění právě firma KOVAP.“

V současné době pokračuje nejen výroba osvědčených modelů z konstrukční dílny E. Sedláka, které jsou upravené, aby odpovídaly současným bezpečnostním požadavkům, ale i nové modely konstruované dle přání zákazníků na zakázku. Některé výrobky jsou potiskovány dle návrhu zákazníků pro reklamní účely. 

Všechny výrobky jsou vyráběny z ocelového plechu, který je povrchově upraven ekologicky a zdravotně nezávadnými barvami. Plasty jsou využívány minimálně, tím výrobce nejen šetří životní prostředí, ale hračky jsou pevné a odolné i při méně šetrném zacházení.

Výrobky firmy KOVAP znají nejen zákazníci v zemích EU, ale také v USA, Kanadě a Austrálii.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea v Ostravě Akce v obci Krnov

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Plechové retro hračky

Ubytování U RohelůKarlova Studánka,Praděd (29.4 km)

Wellness hotel SaunaMalá Morávka (30.8 km)

Televizní vysílač PradědPraděd (34.2 km)