Přesně měsíc před Štědrým dnem, tedy 24. listopadu, odstartují v Opavě na Dolním a Horním náměstí vánoční trhy. Ty mají letos nového pořadatele a kromě spousty stánků s nejrůznějším sortimentem, lahodného punče a gastronomických specialit, slibují bohatý doprovodný program. Na pódiu se představí třeba kapela Wohnout či legendární Holki, připravena jsou i divadelní představení pro děti a mnoho dalšího. 

Letošní vánoční trhy nabídnou v Opavě řadu novinek. „Na obou náměstích bude dohromady zhruba třicet stánků. Na Dolním náměstí postavíme pódium, kde proběhne hlavní program. Bude tam i veřejně přístupná vyhlídka, takže si návštěvníci mohou trhy užít i s nadhledem,“ popisuje pořadatel Pavel Spálený a dodává, že nebude chybět ani prodej stromků. 

Na Dolním náměstí pak na návštěvníky čekají další atrakce: „Samozřejmě betlém, oblíbená zvonička a také Ježíškova dílna,“ vypočítává Spálený. I na Horním náměstí bude stát pódium, tam se budou konat zejména divadelní představení pro děti a vystoupení místních sborů. 

Punč a další nápoje se letos budou pít i z nových stylových hrnků. „Zvolili jsme oblíbené plecháčky, mají výhodu, že je jen tak nerozbijete,“ usmívá se Spálený. Kromě tradičního červeného s opavskými motivy bude k dispozici i modrý hrnek s motivy sněhuláků pro děti. 

Během měsíce na vánoční trhy přijede zahrát spousta zvučných jmen. „Připravovali jsme program tak, aby si na své přišli milovníci všech žánrů, ať už je to rock, pop nebo třeba country. Můžete se těšit na vystoupení kapel Wohnout, Turbo, Ready Kirken, také na Petra Bendeho, Roberta Křesťana, Leonu Machálkovou nebo Petra Koláře,“ prozrazuje Pavel Spálený. Z pódia budou znít i notoricky známé nejen tuzemské hity v podání četných revivalů. Zahraje špičkový Beatles revival Pangea, bude tu revival Robbieho Williamse, ale zazní také písně Věry Špinarové, Mandrage, Katapultu nebo Michala Tučného. 

PODROBNÝ BOHATÝ PROGRAM ZDE

Dnes již legendární kapela Poutníci hrající bluegrass a country si svojí premiéru na hudební scéně odbyla na začátku prosince roku 1970 v Country klubu v Maloměřicích. Již od prvních koncertů a hudebních přehlídek se skupina...
Robert Křesťan je český zpěvák, mandolinista, skladatel a překladatel. Hrával v bluegrassových skupinách Trapeři a Poutníci a v současné době hraje v bluegrassové skupině Druhá tráva s banjistou Lubošem Malinou.
Ready Kirken je česká hudební skupina, založená roku 1996. Její současní členové jsou Michal Mráz (Kytara, zpěv), Ondřej Herold (baskytara, zpěv), Roman Sklenář (bicí) a Zdeněk Ceral (kytara), kapela však v minulosti prošla...
Petr Kolář je český popový a rockový zpěvák a zkušený muzikálový herec. Za roli Athose v muzikálu Tři mušketýři byl nominován na prestižní cenu Thalie.
Wohnout je česká hudební skupina z Prahy. Tvoří ji bratrská dvojice Jana a Matěje Homolových, baskytarista Jiří Zemánek a bubeník Zdeněk Steiner.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Opava Akce v obci Opava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Vánoční trhy v Opavě

Zámek ZábřehOstrava (28.2 km)

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (39.5 km)

STING ApartmentsHavířov (40.8 km)