Přejít na stránky Ticketpro.cz

Elán

Adresa:

Liberec, Jeronýmova 494/20

Termín: 24.5.2012

24květen čtvrtek 01:00

Žánr: koncertysoutěž


Do Liberce se vrací slovenská hudební skupina v čele s kytaristou a zpěvákem Jozefem „Jožo“ Rážem. Legendární skupina si prostředí Tipsport areny již vyzkoušela při svém turné v roce 2006 i v roce 2009 v rámci doprovodného kulturního programu při MS v klasickém lyžování.

Do Liberce se vrací slovenská hudební skupina v čele s kytaristou a zpěvákem Jozefem „Jožo“ Rážem. Legendární skupina si prostředí Tipsport areny již vyzkoušela při svém turné v roce 2006 i v roce 2009 v rámci doprovodného kulturního programu při MS v klasickém lyžování.

Kapela byla založena roku 1968 další výraznou osobností slovenské hudby, Václavem „Vašo“ Patejdlem, který dlouhou dobu tvořil s Rážem neodmyslitelnou dvojici (v r. 1985 Patejdl odešel na soukromou dráhu, z níž se o 11 let později do Elánu vrátil). Partička pubertálních 14letých kluků začala hrát po různých klubech, restauracích a získávala si postupně renomé. Do povědomí veřejnosti se dostala začátkem 80. let, když na největší československé hudební soutěži Bratislavská lyra '80 získala Stříbrnou lyru se svou skladbou Kaskadér. Mezi lety 1981–1991 vydal Elán 10 velice úspěšných alb a vypracoval se na jednu z předních skupin Československa.

Mezi největší hity skupiny patří písně Láska moja, Neviem byť sám, Kočka, Zaľúbil sa chlapec, Amnestia na neveru, Nie sme zlí, Jedenáste prikazanie, Smrtka na pražskom orloji, Tanečnice z Lúčnice, Sestrička z Kramárov, Stužková a další. K některým písním byly natočeny na tu dobu nevšední videoklipy. Výjimečný byl i propracovaný grafický styl alb, včetně loga skupiny: „Bubáka“ s vyplazeným jazykem (navrhl jej karikaturista Alan Lesyk).

Přes vážnou autonehodu, kterou J. Ráž utrpěl r. 1999, je Elán dodnes aktivní, vyprodává koncerty – např. v Praze na Letenské pláni se v roce 2003 účastnilo obřího koncertu cca 75 000 diváků; v roce 2010 byla úplně vyprodána O2 Arena (cca 11 000 diváků) atd. V září 2007 se skupině podařilo prorazit i ve Spojených státech, když vystupovala ve vyprodané Carnegie Hall.

Skupinu v současné době tvoří: Jožo Ráž (zpěv, basová kytara), Jano Baláž (kytara, zpěv), Vašo Patejdl (klávesy, zpěv), Peter Farnbauer (kytara, basová kytara), Ľubo Horňák (klávesy), Henry Tóth (kytara) a Boris Brna (bicí).

Web pořadatele: www.pinguino.sk
Web skupiny Elán: www.elan.cz

Již brzy v prodeji.

#160;

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Přidat nový termín
Hudební kluby - Liberec Akce v obci Liberec

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Elán

Wellness Hotel BabylonLiberec (771 metrů)

Ypsilon Golf Resort LiberecLiberec (7.1 km)

Spa Resort Libverda - Villa FriedlandLázně Libverda (17.9 km)