Marienbad Film Festival 2017

Marienbad Film Festival 2017

Termín: 29.8.2017 2.9.2017
Vstupné:

200 – 1950

29srp - 2zář celý den

Žánr: festivaltechnofilm


Marienbad Film Festival je filmový festival v pravém smyslu slova „filmový“. Vytváří platformu pro poctu klasickému filmu a klasické filmové technologii. Ve svém programu, na první pohled lehce protikladném, představuje experimentální a nezávislý film v sekcích Theatre Electrique a Cinema Excelsior, klasický hollywoodský i evropský film 50. a 60. let v Gala projekcích a vlastní prostor má i žánr film o filmu v sekci Film in Film

Programové zaměření není nahodilé, všechny sekce spojuje právě filmové sebeuvědomění. Marienbad Film Festival je od počátku úvah o jeho vzniku úzce spjat s místem svého konání – městem Mariánské Lázně. Festival systematicky vstupuje do veřejného prostoru města s jedinečnou slavnostně lázeňskou atmosférou, připravuje setkání filmů s dalšími druhy umění i návštěvníků z různých koutů světa a místních zájemců o kulturu.

Filmy rozjasní plátna nejen kinosálu, ale také netypických prostor Společenského domu Casino, Městského divadla, Domu Chopin, na kolonádě nebo v Městském muzeu.  Doprovodné akce festivalu se nezaměřují pouze na hudební či divadelní produkce, ale také na aktivity vedoucí k otevření diskuze o prostoru, urbanismu a historii města.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Mariánské Lázně Akce v obci Mariánské Lázně

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Marienbad Film Festival...

SPA Hotel DěvínMariánské Lázně (405 metrů)

Spa Holistic Hotel La PassionariaMariánské Lázně (459 metrů)

SwissHouse - Boutique SPA & WellnessMariánské Lázně (528 metrů)