MENU gallery: Così e Così & Measuring Earth project

MENU gallery: Così e Così & Measuring Earth project

Adresa:

Hradec Králové, Pospíšilova 281

Termín: 25.11.2017
Vstupné:

100 Kč

25listopad sobota 19:00

Žánr: koncertypopambienttechno


Unikátní večer propojující dva prostory Pilnáčkovy továrny a současné vizuální umění a hudbu, nabídne koncert Così e Così a audovizuální instalaci Measuring Earth.

Così e Così je konceptuální a multižánrový umělecký projekt montrealského hudebníka, básníka a performera Vincenta Ferrariho. Své improvizované zvukové experimenty přetváří ve  skladby s hypnotickými a pravidelně vrstvenými rytmy, jenž tvoří rozmanité kompozice se strukturou  popových písní i ambientních dronových ploch soustředěných okolo jeho sugestivních osobních zpovědí. Živý performativní charakter jeho vystoupení představuje  hyper-emotivní a fyzicky náročný zážitek jak pro publikum, tak pro něj samotného.

S určitou mírou nadsázky lze konstatovat, že jeho koncertní vystoupení nesou esenci Genesis P-Orridge, Iana Curtise, Suicide, Yves Tumor či Mykki Blanco.

Measuring Earth

"Představa budoucí apokalypsy je dobře známá každému z nás. Nedůvěra vůči pokroku, nostalgie po starých dobrých časech, etická a náboženská pravidla.

Ponurá nálada a dystopická atmosféra do určité míry rezonuje s obrazem kolonizace vesmíru, jak jej předkládá populární kultura. Technologie a lidé, organické i neorganické na sebe reagují a fungují v určité dočasné symbióze."

Instalace Measuring Earth autorů Ondřej Doskočil, Alexandr Martsynyuk, Phipipp Kolychev (AVU) však prozkoumává alternativní scénář k expanzi do vesmíru: budoucnost, ve které planetu Zemi nikoliv opustíme, ale schováme se hlouběji do jejího nitra kvůli devastaci povrchu a hledání podzemní vody.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Hradec Králové Akce v obci Hradec Králové

Podobné akce

10květen pátek 20:00

Mňága a Žďrop

, Náměstí republiky 999 Koncert

Ubytování v okolí akce MENU gallery: Così e...

Restaurace Evergreen Nové AdalbertinumHradec Králové (899 metrů)

Ubytování U PalukůChrudim (29.4 km)

Residence ArxChrudim (29.5 km)