Koncert ArtCafé - Robert Balzar Trio & Gabriele Mirabassi

Koncert ArtCafé - Robert Balzar Trio & Gabriele Mirabassi

Adresa:

Broumov, Klášterní 1

Termín: 2.4.2016
Vstupné:

190 Kč / 150 Kč (pro členy klubu ArtCafé)

2duben sobota 19:30

Žánr: koncertyjazz


Sál Kreslírna, Klášter Broumov

Koncert je věnován významnému životnímu jubileu Dietera Balzara.

Robert Balzar Trio naplánovalo na začátek dubna 2016 turné s fenomenálním italským klarinetistou Gabriele Mirabassim. Tento vyjímečný hráč má na svém kontě desky s Enrico Pieranunzim, Marcem Johnsonem, Richardem Gallianem atd.

Od roku 2015 hraje Robert Balzar Trio v novém složení: Jiří Levíček - piano, Robert Balzar - bass a Kamil Slezák - bicí. Hudba tohoto Tria zachycuje nový, současný zvuk tří zkušených hudebníků v jednom organickém celku. Většinu repertoáru tria tvoří vlastní skladby, nebo úpravy nejen jazzových standartů…

Robert Balzar: "Když jsme uvažovali o hostovi našeho tria, bylo jasné, že nechceme pouze z tria vytvořit klasický quartet se saxofonem, nebo quintet se saxofonem a trumpetou. Naše trio je myslím vcelku komorní a tak mě napadlo pozvat vyjímečného klarinetistu Gabrielle Mirabassiho.

Já ho znám už z devadesátých let minulého století, kdy jsem často spolupracoval s výborným slovenským pianistou Gabrielem Jonášem a právě on mě seznámil s Mirabassim, když nás oba přízval, jako hosty svého sólového koncertu, do bratislavské Reduty. Od začátku mé hudební dráhy jsem měl rád spíše temnější a jemnější nástroje a klarinet jistě patří mezi ně pro svoji zastřenou tesklivou barvu. Nemůžu zde nezmínit moji oblíbenou desku - Marty Paich BigBand (The New York Scene), kde hrál na klarinet geniální Jimmy Giuffre se Scottem LaFaro na basu. 

A protože Gabrielle Mirabassi je fenomenální muzikant a hraje také dokonale na bassklarinet a tak věřím a těším se, že spolu s ním, Jiřím Levíčkem a Kamilem Slezáke objevíme zase nějaké nové obzory a Vy budete u toho."

Pořádá: Agentura pro rozvoj Broumovska a Robert Balzar

Rezervace vstupenek: jakub.sleis@broumovsko.cz, tel. 734 570 141

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Královéhradecký kraj Akce v obci Broumov

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Koncert ArtCafé -...

Vila KateřinaBroumov (763 metrů)

Ubytování GrosshofBroumov (1 201 metrů)

U JanečkůTeplice nad Metují (11.4 km)