Vánoční výstava betlémů v Muzeu hraček Stuchlíkovi

Vánoční výstava betlémů v Muzeu hraček Stuchlíkovi

Adresa:

Nový Bydžov, ul. U Mlýna 1437

Termín: 1.12.2023 22.12.2023

1pro - 22pro celý den

Žánr: výstavyvánoční výstava vánoce expozice betlém historie muzeum hračky rodina děti Nový Bydžov


Chcete se příjemně naladit na předvánoční atmosféru? Nenechte si ujít výstavu historických i novodobých betlémů v Muzeu hraček Stuchlíkovi v Novém Bydžově, která tradičně dotváří tu krásnou a klidnou náladu Vánoc.

 

V rámci prohlídky vás čeká mimo hraček i unikátní expozice betlémů výtvarníka a betlémáře Ondřeje VávryJeho sbírka čítá kolem pětiset kusů z nejrůznějších materiálů. V adventním a vánočním období je již pátým rokem vystavována v různých obměnách v Muzeu hraček Stuchlíkovi v Novém Bydžově. 

Letošní expozice opět nabídne velkolepou podívanou. Expozice betlémů mají takové nepsané pravidlo. Pokud se nejedná o stálou muzejní expozici, musí být každý rok na výstavě, která probíhá na stejném místě něco nového.

My se pochopitelně tohoto pravidla snažíme držet a není to žádný problém, protože Ondřej Vávra stále vyrábí, renovuje a shání nové betlémy do své sbírky. 

V letošním roce bude expozice zaměřena na rozměrné betlémy z nejrůznějších materiálů, jako je především dřevo, ale i keramika, sádra, perník, nebo kukuřičné šustí. Nebudou chybět ani ty papírové, ale v menší míře – přeci jen výstav s papírovými betlémy je všude dost a my chceme našim návštěvníkům nabídnout něco mimořádného. Můžete se těšit na nádhernou vánoční betlémskou podívanou, kterou nikde jinde neuvidíte. 

Otevírací doba:

prosinec vždy od úterý do soboty od 10 hodin do 16 hodin 

Zároveň bychom vás rádi pozvali na prohlídku muzea po setmění. NOČNÍ PROHLÍDKY MUZEA HRAČEK A BETLÉMů se uskuteční ve dnech 1. 12., 8. 12., 15. 12. 2023 od 18 hodin do 22 hodin.

Čeká vás:

  • prohlídka muzea hraček Stuchlíkovi

  • prohlídka expozice betlémů Ondřeje Vávry

  • vánoční atmosféra – vánoční výzdoba, cukroví, svařák a čaj

     

    Tímto Vás milí čtenáři srdečně zveme a těšíme se na Vaši návštěvu.

Muzeum najdete v bývalém areálu Jabloneckých skláren u koupaliště v Novém Bydžově, ulice U Mlýna 1437.

Pro školy a školky zprostředkováváme v měsíci prosinci komentované prohlídky. V případě zájmu nás neváhejte kontaktovat na tel.: 608 985 477 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Královéhradecký kraj Akce v obci Nový Bydžov

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Vánoční výstava...

Spa Resort Tree of LifeLázně Bělohrad (21.6 km)

Vigvam penzionVeletov (23.2 km)

Rezidence Věž JičínJičín (24 km)