Hudba jménem Antonín Koncert Petrof Art Family

Hudba jménem Antonín Koncert Petrof Art Family

Adresa:

Hradec Králové, Na Brně 2136/4

Termín: 12.9.2023
Vstupné:

550 - 750

12září úterý 19:00

Žánr: koncertyvážná hudba klasika komorní Hradec Králové


Komorní koncert „Hudba jménem Antonín“ vám představí průřez z klavírního repertoáru různých historických epoch v paralele s dějinami jednoho z nejvýznamnějších evropských výrobců akustických pian, společnosti PETROF. Koncert se koná u příležitosti blížícího se 160. výročí založení firmy.

Koncert je pojmenován po dvou pro společnost PETROF významných Antonínech: po jejím zakladateli, Antonínu Petrofovi a klavíru ANT. PETROF 275, který je vlajkovou lodí celé produkce firmy.

Dramaturgie koncertu je pojata jako cesta klavírů značky PETROF světem od založení firmy v roce 1864, přes důležité historické milníky, až po současnost. K této chronologické posloupnosti je uzpůsoben i repertoár, který začíná Franzem Lisztem a pokračuje Antonínem Dvořákem, Sergejem Rachmaninovem, Mauriciem Ravelem, Leošem Janáčkem a Bedřichem Smetanou.

Večer je doprovázen průvodním slovem klavíristy a ambasadora české hudby Ivo Kahánka, který historii firmy PETROF atraktivním způsobem propojuje s repertoárem koncertu a rovněž uvádí vystupující umělce.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Hradec Králové Akce v obci Hradec Králové

Podobné akce