Zahájení roku oslav 200. výročí založení MZM

Zahájení roku oslav 200. výročí založení MZM

Termín: 9.9.2016

9září pátek 13:00

Žánr: ostatní akcepro děti


Otevírání truhly velkomoravského pokladu, která obsahuje pozlacené repliky šperků velkomoravských princezen – náušnice, prsten a přívěšek (gombík). K truhle existuje 5 tisíc klíčů, jen jeden je však správný.

Kdo se stane šťastným majitelem této jedinečné kolekce, se rozhodne právě tento den. Připraven je bohatý doprovodný program, ve kterém budou zábavnou formou představovat jednotlivá odborná oddělení muzea svou činnost. Patřit do něho bude poznávání minerálů, výrobu figurek z hlíny, Mendelův úl, skládání loutkového divadla z papíru, ukázka konzervátorských prací, zdobení kraslic, komentované prohlídky Fauny Moravy a mnoho dalšího. Pro návštěvníky je připravena řada dalších překvapení pro děti i dospělé, výjimečně budou zpřístupněny kapucínské zahrady, chybět nebude ani občerstvení. Bude to prostě den, který bude příjemné strávit v MZM...

Na závěr slavnostního večera se ve 20:00 Biskupským dvorem rozletí tóny turbo šansonu skupiny Poletíme?. Vlastníci klíčů je mohou použít jako poukaz na vstupenku za 200 desetihaléřů na koncert. Další podrobnosti naleznete na oficiálním webu www.200letmzm.cz.

Biskupský dvůr, Muzejní 1, Brno, 9. září 2016 od 13.00h

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Zahájení roku oslav...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.5 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (21.2 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.8 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...