Concentus Moraviae

Concentus Moraviae

Adresa:

Slavkov u Brna, Palackého nám. 1

Termín: 22.6.2016

22červen středa 19:30

Žánr: koncertyKlasickáklasikavážná


Dva koncerty tradiční i méně tradiční vážné hudby se letos uskuteční ve Slavkově u Brna díky dnes již legendárnímu festivalu moravských měst Concentus Moraviae. A i letos se můžete těšit na špičkovou evropskou hudbu. 15. června představí méně známé skladby hudebních velikánů Concentus Moraviae Quartet.

Ten sestavil houslový virtuos Josef Špaček speciálně pro letošní festival ze spolužáků ze svých amerických studií a dnes už mezinárodně osvědčených komorních hráčů. Svůj první koncert odehrají právě v Historickém sále. Představí zde hádankové Variace na neznámé téma Luboše Fišera, Beethovenův technicky brilantní a přitom poetický Kvartet D dur a všichni dohromady pak zřídka slýchaný Brahmsův Smyčcový kvintet G dur, v němž přísný a většinou zasmušilý skladatel zachytil s neodolatelným humorem zážitky z vídeňského Prátru – vyhrávání flašinetu, fidlajícího primáše i nyvé vzlyky na nepatřičných harmoniích.

22. června se pak můžete být svědky další festivalové premiéry. Nekonvenční Danish String Quartet potěší posluchače svého prvního vystoupení v České republice

skladbami inspirovanými severským folklorem a originálním pojetím Beethovenova kvartetu z opusu 59 s ruskými lidovými tématy. Již nyní si tak můžete zajistit dobrá místa k poslechu. Vstupenky jsou v předprodeji v Informačním centru na Palackého náměstí.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Concentus Moraviae

Vinný sklep KrýsaKyjov (24 km)

Ubytovani U KulkyKyjov (24 km)

Restaurace a hotel OlbergBlansko (25.2 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...