Úvod do universálního učení

Adresa:

Brno, Nové sady 4, Brno

Termín: 2.11.2022 16.11.2022
Vstupné:

zdarma

2lis - 16lis celý den

Žánr: ostatní akce


Úvod do universálního učení je dvanáctidílný cyklus diskuzních večerů nad témy obsaženými ve dvanácti textech, dopisech. 

Texty dopisů si můžete dopředu přečíst, stáhnout, nebo poslechmout na webových stránkách: {:cz}Úvodní kurz{:}{:sk}Úvodný kurz{:} | Lectorium Rosicrucianum

Besedy začínají 2. listopadu od 19 h do 20:30 h. Dále pokračují každou další středu. Je možné se připojit až do 3. dopisu, který bude 16.11. ve stejnou dobu. Místo konání je: Nové sady 4 (ve vnitrobloku, zvonek Lectorium Rosicrucianum), v Brně. Pokud bude o besedy zájem, bude cyklus pokračovat až do dvanáctého večera. 

Kdo jsme?

Mezinárodní škola Zlatého Kříže s Růží, Lectorium Rosicrucianum je v současné době  článkem v řetězci škol mystérií, které existovaly od počátku historie lidstva a nepřetržitě na sebe navazovaly. Pomysleme jen na zasvěcující chrámy starého Egypta, Přední Asie, Řecka a středověké Evropy. Tyto školy, které většinou pracují skrytě, vystupují v dané době na veřejnost, aby spojily všechny lidi, kteří cítí, že kromě nám známého světa musí existovat ještě jiný svět, a kteří po tomto jiném, božském světě touží. Školy mystérií neboli duchovní školy těmto lidem zprostředkovávají univerzální učení moudrosti, v němž je skryta neměnná pravda. Duchovní školy odhalují hledajícím lidem, toužícím po poznání této pravdy, skrytý obsah mýtů, bájí a učení moudrosti svatých písem všech národů.

O čem jsou tato setkání? Zabývají se níže uvedenými otázkami pro praktickou každodenní spiritualitu a proměnu vědomí.

Víme opravdu, kdo jsme?
Známe svou pravou podstatu?
Víme, odkud přicházíme?
Proč jsme na Zemi?
Co se s námi stane po tomto životě na Zemi?
Kde se vzal tento svět?
Z jaké síly vznikl?
Jaká síla jej udržuje při životě a jak dlouho?

Známe či hledáme odpovědi na tyto životní otázky?
Ozývají se v hloubi srdce doteky čehosi věčného, nepomíjivého v nás samotných?

Pokud ano, můžete přijít.

Lectorium Rosicrucianum



Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?