Pálavské vinobraní 2013

Adresa:

Mikulov

Termín: 6.9.2013 8.9.2013
Vstupné:

permanentka na celé tři dny 350 Kč, na místě 400 Kč

6zář - 8zář celý den

Žánr: festival

Umělci: Václav NeckářAneta LangerováKryštofOlympicUDGWohnoutNightworkAnna K.


Pálavské vinobraní, které se pravidelně koná o druhém zářijovém víkendu, opět láká na pochodňovou show, průvod královské družiny, spoustu krojů, řemeslnou tržnici, národopisné soubory, cimbálovou muziku i dechové hudby. Součástí programu jsou koncerty hvězd české i slovenské hudební scény, stánky s vínem, burčákem a gastronomickými specialitami nebo nedělní výstup na Svatý kopeček. Program nezapomíná ani na děti, pro něž je připravena řada her, pohádek, soutěží a atrakcí.

Z PROGRAMU

Pálavské vinobraní se ve čtvrtek 5. září v 16 hodin ohlásí vernisáží výstavy fotografií z fotosoutěže Pálavské vinobraní 2010-2012. Od 17 hodin vystoupí na Náměstí Mužácký sbor z Pohořelic. Ve stejnou dobu v galerii Efram začíná koncert Mária Bihári s kapelou Bachtale Apsa.

Páteční program na Náměstí zahájí cimbálová muzika Ženičky, poté se představí vysokoškolský soubor lidových písní a tanců Poľana z Brna, bavič Richard Nedvěd, skupina Neřež, Katka Koščová a další. V amfiteátru zahraje z místních kapel Rosen Trio&, Irnis, hlavními hvězdami programu budou nepochybně Wohnout, Anna K. a Nightwork.

V sobotu přijede na Náměstí královský průvod Václava IV. za bohaté účasti krojovaných souborů, dále se můžete těšit na Rudu z Ostravy, Vlastu Redla s kapelou nebo Ukulele Orchestra jako Brno. Zámeckou zahradu a Kozí hrádek ovládnou kejklíři, komedianti, mistři meče i sokolníci. Odpoledne v amfiteátru bude ve znamení dalších hudebních hvězd – vystoupí Václav Neckář a skupina Bacily, Aneta Langerová, Kryštof, Peter Bič Projekt, Olympic a UDG.

Robert Křesťan a kapela Druhá tráva zazpívá společně s hostem Pavlem Bobkem v neděli, po výstupu na Svatý kopeček se Chantal Poullain. Náměstí potom přivítá přehlídku dechových hudeb a v zámecké zahradě je připraven dětský program.

FESTIVAL VÍNA

Po celou dobu vinobraní v hlavním sále zámku probíhá prestižní veřejná výstava Národní soutěže vín. Bude zde možno ochutnat více než 500 vzorků bílých, růžových a červených vín z Mikulovské vinařské podoblasti. Víno je charakteristické nejen svou chutí, ale mnoha vůněmi, a k plnohodnotnému prožitku poznávání vína čichem patří. Proto v Gajdošově sále zámku koná zábavně – vzdělávací akce Mistrovství České republiky v rozeznávání vůní ve víně.
Prohlídky a řízené degustace čekají i v dalších prostorách zámku a několika místních vinařstvích, v Kapucínské ulici vyroste vinařské městečko se stánky jednotlivých výrobců vína.

Do programu je nově zapojena i část České ulice před městským kinem. Zde si nejen příznivci dechové hudby můžou zatancovat při páteční a sobotní tancovačce s lanžhotskou dechovou kapelou Fialenka. Galerie Konvent nabídne výstavu fotografií z uplynulých tří ročníků fotosoutěže o nejvydařenější snímek z vinobraní.

Aneta Langerová je česká zpěvačka. V červnu 2004 zvítězila v prvním ročníku soutěže Česko hledá SuperStar a díky tomu vydala v září téhož roku album Spousta andělů. Vystudovala obchodní akademii v Praze. V letech 2005 a 2006...
Kryštof je česká hudební skupina, kterou založili Richard Krajčo, Nikolaj Arichtev, Jarda Blahut, Bisi Arichtev a Pavel Studník v roce 1993 v Havířově.
Historie kapely sahá až do roku 1996, kdy se spolužáci z ústeckého gymplu Jugi (Tomáš Staněk) a dvojčata Petr a Pavel Vrzákovi začínají potkávat na zkouškách ve sklepě u Vrzáků doma. Další roky jsou ve znamení personálních...
Wohnout je česká hudební skupina z Prahy. Tvoří ji bratrská dvojice Jana a Matěje Homolových, baskytarista Jiří Zemánek a bubeník Zdeněk Steiner.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Mikulov Akce v obci Mikulov

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Pálavské vinobraní...

Terasa Pension & WinebarMikulov (95 metrů)

Ubytování v Renesančním doměMikulov (204 metrů)

Ubytování KroupaDolní Dunajovice (6.1 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?