Ve své hudbě pracujeme s improvizací na všechny možné způsoby. Propojujeme vlivy newyorské downtown scény, současného evropského jazzu a volné improvizace.

E Converso pracuje s náladou, náhodou a emocemi tak, že její formálně plastické kompozice mohou zaznít a také zaznívají každý večer úplně jinak. Svou dynamickou a energickou hudbou s originálním pojetím a s lehkou dávkou humoru bojuje kapela proti hudebním konvencím.

Michal Wróblewski (Mocca Malacco,Swomp,Kiap(NO),Janoušek-Wróblewski Kvartet)

V současné době studuje na Norwegian Academy of Music v Oslu a pohybuje se mezi českou a norskou scénou.V minulosti vystupoval a nahrával např. s: Bigband Českého rozhlasu, European Jazz Orchestra, František Uhlíř, Adam Tvrdý, Radek Krampl, Miriam Bayle, Michal Nejtek, Marcel Bárta, Petr Zelenka,Bran ,Zrní ...  

Jan Pisklák (Kalfus-Wróblewski project)

Žije ve Winterthuru ve Švýcarsku, kde se zabývá improvizací, spolupracuje s tanečníky a stepaři.Studoval na Konzervatoři a VOŠ Jaroslava Ježka u Petra Zelenky a Davida Dorůžky.Patří mezi nejosobitější kytaristy na české hudební scéně. 

Vladimír Micenko (Swomp, Miloš Železňák, ex Vrgha Powu)

Studuje v Kodani na Rhythmic Music Conservatory,předtím studoval na JAMU a VOŠ Jaroslava Ježka u Rastislava Uhrika a Jaromíra Honzáka,zúčastnil se mimo jiné nahrávání ceněného alba mezinárodního projektu Concept Art Orchestra. 

Jan Chalupa (Jananas, Voila, Talaqpo,Kateřina Koščová, Marcel Flemr)

Mnohostraně zaměřený bubeník,který v současné době patří mezi nejvyhledávanější hráče nejen na jazzové scéně.Studoval na Konzervatoři Jaroslava Ježka u Jana Linharta,Daniela Šoltyse a Romana Víchy.

 

Kapela E Converso vznikla v roce 2011 na jazzové konzervatoři Jaroslava Ježka. Hraje hudbu vlastní, ve které hraje velkou roli emoce. Hudba kapely je různě barevná, prolíná se od industriálních groovů přes volnou improvizaci až po...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

30duben úterý 15:00

30duben úterý 15:00

Pálení čarodějnic 2024 - Líšeňská rokle Brno

, travnatá plocha mezi zastávkami Masarova a Kotlanova tramvaje čís. 8 Ostatní

Ubytování v okolí akce E Converso

Wellness hotel FilipovJavorník (16.8 km)

Vinný sklep KrýsaKyjov (19.2 km)

Ubytovani U KulkyKyjov (20.1 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?