Oskar Petr band a vzpomínka na Marsyas

Oskar Petr band a vzpomínka na Marsyas

Adresa:

Brno, Minská 15

Termín: 22.2.2019
Vstupné:

360 Kč

22únor pátek 20:00

Žánr: koncerty


Přední čeští muzikanti, částečně z nedávné sestavy Marsyas, v čele s hitmakerem Oskarem Petrem vyjíždějí na sérii koncertů věnovaných vzpomínce na legendární protagonistovu „alma mater“.  V pátek 22. února 2019 je přivítáme v klubu Mersey.

Základem playlistu jsou perly z prvního období Marsyas jako Zmrzlinář, Dům z obilí, Dívka z plakátu, Břímě, Hrnek, Dětský šaty, Karolína nebo Větrem nech se vést, doplňuje je to nejlepší ze sólové tvorby. „Oskarovky“ si přirozeně odzpívá autor osobně, na dvě, tři „kalandrovky“ si stejně jako v sestavě Marsyas 2014 troufá o generaci mladší klávesista a kytarista Ondřej Fencl (m.j. 5P Luboše Pospíšila, trio s V. Mertou a J. Hrubým, atd.). Citlivě šlapající doprovod obstarají hudebníci, u nichž sedí souhrnný přívlastek „je někdo, s kým tihle borci nehráli?“ aneb David Landštof na bicí, Josef Štěpánek alternovaný Matějem Morávkem na kytary, Matěj Belko na baskytaru a vokály (m.j. spoluhráči Davida Kollera, Lenky Dusilové, Marty Kubišové, Lucie Bílé, Vlasty Redla, Wabiho Daňka, Druhé trávy, Xindla X, Slzy, Kláry Vytiskové…).

Oskar Petr: Muzikant, který se vždy soustředil spíše na nekomerční sféru, paradoxně však složil mnoho nejpopulárnějších českých písní konce minulého století (Medvídek, Chci zas v tobě spát, Hříšná těla křídla motýlí…). V roce 2011 se Oskar Petr vrátil s novým sólovým albem Fabrica Atomica, úspěšné CD produkované Milanem Cimfem vznikalo ve vyhlášeném nahrávacím studiu Sono a podílela se na něm celá řada předních českých muzikantů.

Oskar Petr je mimo jiné zakládajícím členem skupin Marsyas (autor a interpret m.j. evergreenu Zmrzlinář) a Jazz Q. Jeho umělecká a kulturní činnost je na tuzemské poměry ojedinělá. Skladatel, textař, zpěvák, fotograf, publicista, výtvarník, architekt interiérů, ale především skvělý hudebník a zpěvák s hlasem jako zvon… tím vším je Oskar Petr.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

13říjen neděle 20:00

Bryan Adams v Brně

, Křídlovická 34 Koncert

7květen úterý 19:30

Habera Team Brno

, Křídlovická 34 Koncert

Ubytování v okolí akce Oskar Petr band a...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (15.1 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (19.7 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (20.8 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...