Férová snídaně na zámku Třeboň

Férová snídaně na zámku Třeboň

Adresa:

Třeboň, Zámek 115

Termín: 12.5.2018

12květen sobota 10:00

Žánr: ostatní akceduchovní


Nenechte si ujít Férovou snídani na zámku Třeboň.

O zámku

Ve 13. století vznikl na území dnešní Třeboně panský dvorec, který bránil obchodní cesty a rodící se místo městských trhů, místo setkávání kultur a výměny zboží mezi Čechami, Rakousy a Bavorskem.

Když v polovině 14. století koupili třeboňské panství Rožmberkové, rozhodli se z města v jeho středu učinit rovněž duchovní centrum. Povolali do Třeboně augustiniány a dvorec přestavěli na hrad, jednu ze strategických opor své ambiciózní politiky.

S Rožmberky je spojen největší rozkvět města v 16. století, kdy po nešťastném požáru dostává sídlo i zámek svou renesanční podobu a v jejím okolí rostou rybníky, dávající obyvatelům obživu a místu půvab.

Vzestup Třeboně je potvrzen na začátku 17. století, kdy se stala domovem Petra Voka z Rožmberka a zároveň hlavním městem rozsáhlého rožmberského dominia. Zámek poskytuje přístřeší rozsáhlým uměleckým sbírkám, knihovně a archivu.

V roce 1660 se stávají novými pány na Třeboni Schwarzenbergové, kteří se úspěšně snaží zacelit válečné rány z třicetileté války a navrátit místu zašlou slávu. Třeboň se již nikdy nestane centrem dominia nových pánů, ale na druhou stranu tak zůstala zachována její renesanční krása i měšťanské kouzlo následujících epoch, baroka a historizujících slohů.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Třeboň Akce v obci Třeboň

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Férová snídaně na...

Vratislavský DůmTřeboň (99 metrů)

Relax Park TřeboňTřeboň (1 548 metrů)

Rodinný hotel BohemiaLomnice nad Lužnicí (9.4 km)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Zámek Třeboň Zámek Třeboň Třeboň (0 m)
Penzion Kamínek Penzion Kamínek Nové Hrady (21.6 km)