Mirotické setkání loutek a hudby

Mirotické setkání loutek a hudby

Adresa:

Mirotice, Areál parku u sokolovny, Stroupežnického 19

Termín: 4.8.2023 5.8.2023

4srp - 5srp celý den

Žánr: festivalyloutky hudba divadlo rodina děti open air festival pod širým nebem Mirotice

Umělci: Vojtěch DykBára HrzánováLuboš PospíšilZnouzecnost


Fanoušci festivalu se letos mohou těšit na třídenní kulturní hostinu, kterou zahájí fenomenální Vojtěch Dyk se svojí novou kapelou D.Y.K.! Tímto jedinečným koncertem odstartujeme „SETKÁNÍ“, již ve čtvrtek 3. srpna 2023 v 19.00, a to výjimečně v Písku v prázdninové atmosféře letního kina. Jihočeské Mirotice si následně užijí rozkrojení slavnostního dortu a pestrý program tradičně od pátku do soboty ve dnech 4. a 5. srpna.

„Máme velké štěstí, že můžeme uspořádat koncert Vojtěcha Dyka v rámci našeho rodinného festivalu. Plní se mi sen! Podobně jsem to cítil i v roce 2009, kdy u nás vystoupil v čele skupiny Nightwork. Český zázrak Vojta Dyk je umělec světového formátu a významná osobnost napříč uměleckými žánry. Jeho spojení s Ondřejem Pivcem, dvojnásobným držitelem Grammy, vše ještě umocňuje. Letní kino v Písku bylo námi vybráno jako obstojný partner pro pořádání koncertu takto velkého formátu, řekl Ladislav loisa Tomeš, zakladatel a principál festivalu.

Další dva festivalové dny proběhnou jako vždy v Miroticích. „V areálu u sokolovny postavíme divadelní šapitó, velké pódium, tři občerstvovací paluby, mini jarmark, výtvarné a hudební dílny, horolezeckou stěnu pro malé, stany pro diváky a další zázemí pro bohatý doprovodný program. V případě nepřízně počasí máme k dispozici zázemí prvorepublikové sokolovny. V loňském roce jsme si mokrou variantu zdárně vyzkoušeli “, řekl Tomeš a pokračoval: „Chtěl bych i nadále propojovat hravý dětský svět se světem dospěláků. Vymýšlíme pestrou dramaturgii, aby zaujala všechny generace. I vybíravý mlsoun si z programového menu vybere dle chuti. Těšit se můžete například na Báru Hrzánovou & Condurango, Luboše Pospíšila, slovenskou skupinu Sám sebou, Znouzecnost, Simple Muffin, Hakelband, Escape 2 The Jungle, Divadlo Víti Marčíka, Divadlo KVELB, Divadlo Buřt, Loutky bez hranic, Divadlo Harmonika, Divadlo Rudy Hancvencla, Divadlo Pruhované panenky, Divadlo Navětvi a na další účinkující.

PODROBNÝ BOHATÝ PROGRAM ZDE

Skupina ZNC vznikla z plzeňské scény 80. let 20. století jako nástupnické těleso po skupině Zastávka Mileč, první veřejné vystoupení měla 26. 11. 1986 ve vysokoškolském klubu OKO v Plzni. Začínala jako skupina ovlivněná...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Jihočeský kraj Akce v obci Mirotice

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Mirotické setkání...

Ubytování Pavel VoborníkBlatná (12.2 km)

Yacht Club RadavaOrlík nad Vltavou (14 km)

Time Cafe & PenzionPříbram (28.8 km)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Zámek Orlík Zámek Orlík Orlík nad Vltavou (12.8 km)