Hadí muž a tanečnice/ Bosé nohy a jiné zajímavosti

Hadí muž a tanečnice/ Bosé nohy a jiné zajímavosti

Adresa:

Třeboň, Masarykovo náměstí 89

Termín: 11.11.2017 4.2.2018

11lis - 4úno celý den

Žánr: výstavyplastiky


Komedianti a loutková divadla, kolotoče, střelnice a další zábavné atrakce jako varieté, kabarety a cirkusová vystoupení přitahují svou pestrostí a rozmanitostí již celá staletí. Představují fascinující svět plný neočekávaných okamžiků.

Jsou místem, kde je v přímém kontaktu staré a nové, krásné a ošklivé, vysoce umělecky ceněné a pokleslé. V prostoru plném světel, zvuků a vůní, kde na malou chvíli může čas plynout všemi směry. V oblasti, kde v nepopsatelných momentech dochází k porušování optických a gravitačních zákonů, mezi všemi těmi kočovnými umělci, je jednotícím prvkem a hlavním smyslem maximálně zabavit diváka.

Výběr ze sbírkového fondu Alšovy jihočeské galerie představí návštěvníkovi výstavy kolekci obrazů, kreseb, grafiky, plastiky a také keramiky. Soubor, který čítá více jak padesát uměleckých předmětů od 18. století přes postmodernu až po konec 20. století, nabídne poutavý pohled do způsobu života lidí stěhujících se soustavně z jednoho místa na jiné za účelem produkce zábavných atrakcí a obživy. Na výstavě budou zastoupena umělecká díla od Adolfa Borna, Bedřicha Stefana, Bohumila Dobiáše, Bohuslava Reynka, Františka Grosse, Františka Hudečka, Františka Muziky, Františka Tichého, Jana Kodeta, Josefa Čapka, Karla Teigeho, Oresta Dubaye, Rudolfa Kremličky a mnoha dalších.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Galerie a muzea - Třeboň Akce v obci Třeboň

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Hadí muž a tanečnice/...

Vratislavský DůmTřeboň (50 metrů)

Relax Park TřeboňTřeboň (1 639 metrů)

Rodinný hotel BohemiaLomnice nad Lužnicí (9.4 km)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Zámek Třeboň Zámek Třeboň Třeboň (145 m)
Penzion Kamínek Penzion Kamínek Nové Hrady (21.7 km)