Tereza z Davle / Neue Mädchen

Tereza z Davle / Neue Mädchen

Termín: 23.10.2017 11.2.2018

23říj - 11úno celý den

Žánr: výstavyfotografieumění


První záběry z nové série smyslných černobílých snímků pořídila autorka už v roce 2012, ale těžiště celého cyklu vzniklo teprve letos. Němčina a lehce provokativní název výstavy naznačují, že se těsně váže k prostředí jihočeských Sudet, nejvíce okolí Českého Krumlova, kde fotografka momentálně žije. Odtud také pochází většina dívek na snímcích.

Často se jedná o ženy z jejího bezprostředního okolí, ale k práci na tomto projektu Tereza z Davle vůbec poprvé přizvala i profesionální modelky.

Také Neue Mädchen dokazují, že dál zůstává věrná ženskému tématu, svému autorskému vidění i analogové ručně zvětšované fotografii na barytovém papíře, jimiž přitahuje pozornost už celá dvě desetiletí. To je i důvod, proč je součástí výstavy, kromě nového projektu, také neformální retrospektiva, která dává možnost uvidět ve spontánním osobním výběru nejslavnější a nejoblíbenější snímky jedné z nejvýraznějších českých glamour fotografek současnosti.

Srovnání pak ukazuje, že ani nové snímky, které nově charakterizuje minimální líčení a větší zaměření na příběh až po filmovém způsobu, neztrácejí nic ze své přirozenosti a sex-appealu. Alšova jihočeská galerie na Hluboké uvádí výstavu: Tereza z Davle / Neue Mädchen v premiéře.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Tereza z Davle / Neue...

Wellness Hotel DiamantHluboká nad Vltavou (396 metrů)

Spa Hotel Vita ****České Budějovice (8.2 km)

Rodinný hotel BohemiaLomnice nad Lužnicí (20.4 km)