Divadlo Continuo: Closing Time (premiéra)

Divadlo Continuo: Closing Time (premiéra)

Termín: 31.5.2024 v 19:00 hod. (pátek)
Vstupné:

220 Kč

31květen pátek 19:00

Žánr: divadlo


Inspirací pro vznik nejnovější inscenace Divadla Continuo s názvem Closing Time se staly mytologické příběhy, nejstarší dochované texty i nejmodernější vědecké teorie o vzniku a zániku světa, stejně jako fakt, že jsme součástí světa, který je dnes a denně konfrontován s představami globální katastrofy, ať klimatické, válečné nebo kosmické.

Party skončila. Zůstali jen čtyři poslední. Majitelé, nebo poslední návštěvníci? Přeživší globální katastrofy? Personál? Opilci, kteří si myslí, že jsou bohové? Falešní proroci, co blouzní o konci světa? Psychiatričtí pacienti na uzavřeném oddělení, co se nemohou zbavit nočních můr a temných představ?

Navzdory zdánlivé vážnosti témat, kterými se inscenace zabývá, v ní nechybí nadhled, poezie a humor. Jak je již pro tvorbu Continua typické, i v nové inscenaci se snoubí jazyk fyzického divadla s živou hudební složkou, ale zejména se specifickou výtvarnou divadelní poetikou, která dokáže svou paradoxní univerzálností zachytit ty nejintimnější momenty člověka, srozumitelné dítěti i dospělému.

Vše se děje v kruhu. Čtyři performeři v šestimetrové aréně obklopené diváky. V prostoru, nerozděleném divadelní konvencí na jeviště a hlediště. V tom veškerém ptaní se po smyslu jsme totiž všichni společně. Čelíme mu všichni, bez ohledu na všechny skutečné či domnělé rozdíly. Fyzický zážitek bezprostřední blízkosti divadelní akce umocňuje hudební a zvuková kompozice pod vedením Šimona Pužeje.

Inscenace vznikla v režii uměleckého vedoucího souboru Pavla Štourače ve spolupráci s performery Kateřinou Šobáňovou, Sarou Bocchini, Granadou Gallego a Ivanem Vankem. Dramaturgem inscenace je dlouholetý spolupracovník souboru Marek Turošík a výtvarná koncepce inscenace je dílem Heleny a Pavla Štouračových.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Divadlo Continuo:...

Wellness Hotel DiamantHluboká nad Vltavou (16.1 km)

Spa Hotel Vita ****České Budějovice (21.8 km)

Villa LiduškaBechyně (29 km)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Státní zámek Kratochvíle Státní zámek Kratochvíle Netolice (5.5 km)