Výstava představuje grafiky členů SČUG Hollar na téma domov.

Cílem výstavního projektu „Kde domov můj“ je získat pohled na fenomén domova, jak jej chápou a ztvárňují ve své tvorbě současní umělci, grafici, členové SČUG Hollar, kteří v roce 2017 oslavili 100 let od založení svého sdružení reprezentační výstavou grafické tvorby ve výstavních sálech pražského Obecního domu.

Zakládající členové sdružení před 102 lety jistě (stejně jako my) netušili, jaké změny je po vzniku založení Československa v roce 1918 čekají – v naší zemi, v Evropě i ve světě, jaké politické systémy je budou formovat, jak budou muset své místo domova znovu určovat a znovu si uvědomovat, kam patří a čeho jsou součástí.

Sté výročí vzniku Československa se téměř kryje se vznikem SČUG Hollar, které si dokázalo udržet po dobu svého trvání tradici. A rovněž dokázalo dále rozvíjet a reinterpretovat umělecké grafické postupy odpovídající současnému myšlení a technologickým postupům.
Na výstavě jsou zastoupeny práce autorů několika generací. Jsou zde k vidění různé současné technologické podoby tištěného obrazu a myšlenkové úvahy o tématu, od nejmladších členů Hollaru až po nejstarší. Vystavené práce jsou odpovědí na výzvu. A jsou jejich reflexí na téma fenoménu domova.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Tábor Akce v obci Tábor

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Kde domov můj

Romantik Hotel EleonoraTábor (898 metrů)

Zoo TáborTábor (2.9 km)

Villa LiduškaBechyně (18.7 km)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?