Koupaliště Ž.O.S., Babice

Koupaliště Ž.O.S.

Babice, Koupaliště Ž.O.S.

Není tu akce, kterou Koupaliště Ž.O.S. pořádá? Přidej ji

Zaniklé Koupaliště Ž.O.S. (Živnostensko-Obchodnický vzájemně dobročinný Spolek) se nachází na lesní cestě mezi Babicemi a Mukařovem a protéká jím potok Výmola. O vybudování koupaliště bylo rozhodnuto již v roce 1936, ovšem do provozu bylo přivedeno až při 2. světové válce, přesněji roku 1940 spolkem HUMANITA.

Koupaliště se zas přehnané slávy nedočkalo, možná i proto, že již na jaře 1942 bylo zažádáno o uvedení koupaliště jako zaniklé, ale pořád sloužilo svému účelu (mělo stálý přítok vody) a tak někteří nadčilí plavci zde sportovali až do konce 70. let 20. století. Od té doby koupaliště chátrá ještě daleko rychleji, než před tím a je více a více zavalováno bahnem.

Do druhé světové války stávala u koupaliště i malá restaurace s občerstvením, která byla ale se zánikem koupaliště zrušena také. Naposledy bylo koupaliště známo v 70. a 80. letech minulého století s tím, že zde bývaly dětské letní tábory, měli tu dokonce kadibudku a malou jídelnu, po obou těchto stavbách jsou dodnes k vidění nemalé pozůstatky.

Dnes je koupaliště již bahnem zavaleno úplně a koupou se zde leda žáby, ale okolo koupaliště je již terén až na vyjímky zcela přístupný a dokonce ho zdobí i jezírko s kytičkami. Můžete si zde také zahrát kuželky, nebo se pohoupat na houpačce.



Ukaž mi akce v okolí Ukaž mi cyklotrasy v okolí
Máš fotku tohoto místa? Přidej ji

Přihlas se a přidej na Informuji.cz své nejlepší fotky tohoto místa. Děkujeme za pomoc! :)


Koupaliště Ž.O.S.: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!