Není tu akce, kterou Městské kulturní středisko pořádá? Přidej ji
  • Byli tady
  • Ohodnoť místo
  • www.mksu.cz

Městské kulturní středisko (MKS) je příspěvkovou organizací, jejímž zřizovatelem je město Úpice. Městského kulturního střediska bylo zřízeno v roce 1991 a navázalo tak na činnost zrušeného Kulturního klubu ROH, který v Úpici působil od roku 1959. Zároveň bylo do gesce Městského kulturního střediska zařazeno kino Mír, které do té doby provozovala Okresní správa kin.

Posláním Městského kulturního střediska je podpořit a rozvíjet zájem občanů města o kulturu, vzdělání a mnohostranné využití volného času, podílet se na rozvoji společenského života a turistického ruchu.

V souladu se svým posláním Městského kulturního střediska nabízí divadelní představení, koncerty, zábavné a vzdělávací pořady, společenské akce, pořady pro děti, filmová představení pro veřejnost… Vytváří podmínky pro realizaci veřejných vystoupení amatérských spolků a pro zájmové aktivity dětí i dospělých, provozuje Půjčovnu kostýmů a je pořadatelem městských akcí (např. Pouť na Dřevěnce, Vánoční strom).

Některé akce Městského kulturního střediska jsou tedy realizovány v plenéru, ale ke své činnosti MKS využívá především prostory Divadla A. Jiráska, kde má MKS zároveň své sídlo a kde se také konají filmové projekce kina Mír. Dále Městského kulturního střediska provozuje budovu čp. 31 na Náměstí T. G. Masaryka, kde je možné využít malý sál, klubovnu a rovněž služby Půjčovny kostýmů. V obou objektech poskytuje MKS vhodné podmínky pro činnost uměleckých i zájmových spolků a občanských sdružení.

FOTO: FB MKD


Přidat novou kulturní akci k tomuto objektu

Chcete připojit k akci fotografii?
Prosíme, nepište celý titulek velkými písmeny (převést na malá)Anglický název?
Vyplňte, pokud akce končí jiný den než začíná (vicedenní akce, festivaly...)
Anglický popis akce?
E-mail musí vyplňit pouze neregistrovaný fanoušek... Zaregistrovat (Proč se registrovat?)
Přidáním akce souhlasíte s podmínkami serveru Informuji.cz

Snažíte se vložit akci, kterou již máme v databázi?


Městské kulturní středisko a okolí - aktuální program

Toto kulturní centrum si nedoplňuje program nebo není naším partnerem. Víš o akci, která se zde koná? Přidej ji.

Ukaž mi akce v okolí Ukaž mi cyklotrasy v okolí

Štítky

Městské kulturní středisko: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!