Hry a klamy

Hry a klamy

Termín: 5.9.2015 25.10.2015
Vstupné:

50 Kč / 20 Kč

5zář - 25říj celý den

Žánr: výstavypro dětisoutěž


Znáte rychlost své reakce? Umíte provést kuličku složitým labyrintem nebo prolnout svůj obličej s obličejem partnera? Už jste si s někým šeptali na dálku dvaceti metrů? To nejsou kouzla a čáry, ale jen malá část toho, co nabízí výstava HRY A KLAMY, která je k vidění od 5. září v Muzejním a galerijním centru ve Valašském Meziříčí.

Oblíbená putovní výstava ze science centra iQPARK v Liberci úspěšně cestuje po České republice již od roku 2008 a za tuto dobu ji zhlédly statisíce spokojených návštěvníků. Ve Valašském Meziříčí, kde bude k vidění více než padesát exponátů, se výstava představí poprvé.

Základním principem výstavy je interaktivnost a zapojení co největšího množství smyslů. Návštěvníci všech věkových kategorií poznají prostřednictvím her a experimentů běžné jevy, které se dějí kolem nás. „Mezi exponáty je například velká parabola, pokud něco zašeptáte v jejím ohnisku, přenesou se vaše slova až ke člověku stojícímu u další paraboly na druhém konci místnosti. Jednoduchý přístroj zase vyzkouší, jak pevnou máte ruku, jak jste pohotoví či rychlí. Je tu také řada skládaček a optických klamů. Se svým partnerem můžete soutěžit, kdo dokáže dotykem rychleji pozhasínat tlačítka rozsvěcující se na přeskáčku na velkém panelu,“ prozrazuje Adéla Beranová.

Máte-li chuť vyzkoušet si svoji šikovnost, ověřit některé své znalosti, schopnosti a dovednosti, můžete přijít do Muzejního a galerijního centra v zámku Žerotínů ve Valašském Meziřčí, kde je výstava otevřená od úterý do pátku od 9 do 17 hodin, v sobotu a v neděli od 13 do 17 hodin. Plné vstupné je 50 Kč, snížené pro děti, studenty a seniory 20 Kč.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Valašské Meziříčí Akce v obci Valašské Meziříčí

Podobné akce

2dub - 31procelý den

, v přízemí administrativní budovy na Vodní ulici č. 1972 Výstava

29červen sobota 09:00

Ubytování v okolí akce Hry a klamy

Rožnovské pivní lázněRožnov pod Radhoštěm (12.2 km)

Wellness resort EnergeticRožnov pod Radhoštěm (12.8 km)

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (13.3 km)