Litovice slaví 750 let

Litovice slaví 750 let

Adresa:

Hostivice

Termín: 3.9.2016

3září sobota 09:30

Žánr: ostatní akceslavnostipro dětipřehlídkahistorické vozy

Umělci: Ivan Mládek Banjo Band


Městské slavnosti, které se budou konat v Hostivici dne 3. září 2016mají tento rok speciální rozměr. Město si letos připomíná 750 let od první písemné zmínky o své významné  části – Litovicích.

Den odstartuje slavnostní příjezd parní lokomotivy, která bude v Hostivici zastavovat průběžně až do podvečerních hodin. Na vlakovém nádraží bude kromě jízd zvláštních vlaků připraven pestrý program pro děti i dospělé se soutěžemi a prohlídkami vozů. Následně se městem uskuteční jízda historických autobusů, vozidel a motocyklů, která bude končit u západního křídla zámku Hostivice. Zde bude v nových prostorách slavnostně znovuotevřena Městská knihovna Hostivice.

Na náměstí dále proběhnou závody sborů dobrovolných hasičů z celého kraje, boxerská exhibice a křest monografie, reflektující vývoj a význam Litovic. Jako hlavní hudební ansámbl se představí band Ivana Mládka, dále např. progresivní rock Letů MimoI letos budou moc návštěvníci ochutnat skvělé pivní moky z malých a středních pivovarů včetně bohatého občerstvení. 

V souvislosti s tímto významným výročím se ve městě budou konat i další velké akce, jako jsou Hostivice RUN (běžecké závody) nebo mezinárodní festival vína In vino Hostivice.

Ivan Mládek Banjo Band je populární hudební skupina, která hraje od počátku 70. let písně Ivana Mládka. Svojí popularitu skupina získala díky častým vystupováním v zábavných televizních show mimo jiné např. Čundrcountry show...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Litovice slaví 750 let

Sporthotel Břve HostiviceHostivice (1 607 metrů)

Villa St. TropezPraha (4.3 km)

Volcano Spa HotelPraha (7.3 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (10.1 km)
Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (10.1 km)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (10.6 km)