Pakáš

Pakáš

Adresa:

Praha 7, Nábřeží Edvarda Beneše

Termín: 3.12.2016

3prosinec sobota 20:00

Žánr: koncertyrockpopfolkreggaejazzpunk


Příbramská kapela Pakáš vznikla v roce 2002 jako ryze folkové uskupení. V roce 2003 vydává vlastním nákladem své prví CD s názvem Mimo pravidel. V roce 2004 pak natáčí druhé CD, které dostalo název Beat či nebeat, a na jehož natáčení se poprvé objevuje bubeník. To odstartovalo nemalé změny, a jak už sám název desky napovídá, v Pakáši se v té době odehrává zásadní žánrová změna a kapela volně přechází od čisté folkařiny k folk-rocku.

To podpoří ještě společným singlem s jazz-rockovou kapelou Fatty Lumkin, se kterou následně absolvuje promo turné po českých klubech. Postupem času vymění muzikanti akustické kytary za elektrické a do Pakáše přichází trumpetista a saxofonista. To dalo vzniknout nové tváři kapely a v tomto duchu připraví a v roce 2009 natočí singl s názvem Unter hund melody, který už má čitelné prvky punku a funky.

V roce 2010 pak vydávají další CD, které se jmenuje Poprask v mýdlové bublině, a na kterém se objeví první skladba v rytmu ska. Ta získá u publika nemalý ohlas a Pakáš se rozhodne v těchto rytmech pokračovat. Další CD z roku 2012 s názvem Anatomie už obsahuje ska písniček několik a po zjištění, že se to líbí, je rozhodnuto. Pakáš definitivně zakotvila v rozhoupaných vodách ska-punku, funky a reggae.

Na jaře 2015 pak pokřtila zatím poslední desku, která dostala název Videoklid, a která už natrvalo zapisuje Pakáš mezi ska-punkové kapely hrající pouze vlastní skladby s českými texty. V současné době hraje Pakáš v sestavě: Milan „Sísa“ Süsmilich – bicí Pepa Uzel – baskytara, zpěv Míra Mašek – tenor saxofon Štěpán Marek – trubka Alexandros Dalas – el.kytara, zpěv Eva Frýbertová – zpěv Jarda Frýbert – zpěv, ak.kytara www.bandzone.cz/pakas www.facebook.com/pakas

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Pakáš

ValentinskaPraha (698 metrů)

The Emblem HotelPraha (731 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (761 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Karlův most Karlův most Praha 1 (782 m)
Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (871 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 321 m)