Letní slavnosti staré hudby 2015

Adresa:

Praha

Termín: 13.7.2015 6.8.2015

13červenec čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyklasická hudbavážnáklasika


Mezinárodní hudební festival Letní slavnosti staré hudby letos opět láká na mimořádné hudební zážitky i vynikající interprety a již pošestnácté otevírá historické sály i hudební archivy. Mottem nadcházejícího ročníku festivalu, který se uskuteční mezi 13. červencem a 6. srpnem, je FEMINA AETERNA, čili „věčná žena“. Ústředním tématem festivalu jsou nejrůznější podoby ženské hudebnosti.

Objevná dramaturgie festivalu představí například díla známé skladatelky a středověké donny universale Hildegardy von Bingen, zazní kompozice francouzské barokní umělkyně Elisabeth Jacquet de La Guerre i skladby inspirované osudy významných hrdinek křesťanské tradice (sv. Cecílie, Zuzany či Máří Magdalény) a příběhy ženských mytologických postav, jako jsou bájná královna Dídó či bohyně Kallistó a Diana.

To vše v podání předních zahraničních i tuzemských interpretů. Vystoupí například brazilská sopranistka Luanda Siqueira, skvělý kontratenorista Terry Wey, charizmatická gambistka Lucile Boulanger, všestranná instrumentalistka Paulina van Laarhoven či fenomenální kytarista Quito Gato. Vrcholem festivalu pak bude uvedení barokní opery Calisto v podání souboru Collegium Marianum a divadelní společnosti Buchty a loutky.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby v Praze Akce v MČ Praha

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Letní slavnosti staré...

Royal Court ApartmentsPraha (545 metrů)

Royal Court HotelPraha (781 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 132 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (1 124 m)
Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 212 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 535 m)