Herečka Miluše Bittnerová zahájí preventivní projekt Ruce na prsa v OC Quadrio na Národní

Adresa:

Praha 1, Spálená 2121/22

Termín: 3.3.2015 15.3.2015
Vstupné:

zdarma

3bře - 15bře celý den

Žánr: ostatní akce


Naučit ženy a dívky samovyšetření prsu a zdůraznit význam prevence v boji s nejčastějším onkologickým onemocněním u českých žen – to je hlavním posláním projektu Ruce na prsa obecně prospěšné společnosti Dialog Jessenius. Úspěšná road show po obchodních centrech pokračuje druhou pražskou zastávkou v úterý 3. března v pražském QUADRIU, kde si budou mít možnost ženy samovyšetření prsu vyzkoušet.

První z žen, která se zde zjistí, jak na samovyšetření prsu, bude herečka Miluše Bittnerová. Ta v úterý 3. března v 11. hodin zahájí činnost edukativního stánku v pražském obchodním centru QUADRIO na Národní třídě. Na speciálním fantomu si vyzkouší správný postup i to, jak poznat, když se v prsu nachází něco, co tam nepatří. Stejně jako ona, mohou u výstupu z metra B (Národní) získat praktické zkušenosti a užitečné rady i další ženy a dívky. Stánek s odborníky zde bude k dispozici denně od 11. do 19. hodiny, až do 15. března.

V loňském roce využilo této možnosti na 4000 žen a dívek, které navštívily náš stánek v obchodních centrech po celé republice během naší road show“ uvádí ředitelka obecně prospěšné společnosti Dialog Jessenius Michaela Tůmová a doplňuje i další možnosti, jak se dozvědět informace o správném postupu samovyšetření: „Naše speciální aplikace pro mobilní telefony nabízí nejen postup krok za krokem, ale je především praktickým pomocníkem, který ženy každý měsíc upozorní, že teď je ta nejlepší doba najít si deset minut na samovyšetření.“

Vznik projektu Ruce na prsa iniciovaly před časem samy dívky, které měly rakovinu prsu a chtěly poukázat na výskyt tohoto závažného onemocnění také u mladých žen. Ty, které našly odvahu a podělily se o svůj příběh, zachytila fotografka Petra Ficová a už od samého začátku doprovází tuto kampaň.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Herečka Miluše...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (143 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (925 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (992 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (567 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (437 m)