Studentský Majáles 2014

Adresa:

Praha 1, Celetná 20

Termín: 1.5.2014
Vstupné:

Zdarma

1květen čtvrtek 01:00

Žánr: soutěžfestivalmajáles


Dovolujeme si Vás co nejsrdečněji pozvat na druhý ročník Studentského Majálesu, jehož hlavní část proběhne 1. května 2014 od 13.00 v areálu Univerzity Karlovy v Celetné. Na venkovních dvorcích se můžete těšit na koncerty studentských kapel, soutěže kandidátů na krále či královnu Majálesu, na divadelní scénky nebo také na akustická vystoupení. Ochuzeni však nebudou ani milovníci programu v pohodlí kaváren – uvnitř studentského klubu K4, který se rovněž nachází v budově Univerzity Karlovy, budou probíhat filmové projekce a prezentace studentské tvorby, divadelní vystoupení a pásma autorského čtení. Krom bohatého programu si můžete prohlédnout prezentace studentských spolků, stánky s oblečením, vrátit se do dětských let v našem herním koutku či se jen tak osvěžit něčím dobrým u stánku s občerstvením.

Před samotným zahájením hlavního programu čeká Prahu alegorický průvod, který začíná v 10 hodin na Kampě. V průvodu očekáváme alegorické vozy, družiny kandidátů a kandidátek na krále, královnu Majálesu, studentskou recesi a mnohé další.

Pokud nemáte 1. května čas, nic není ztraceno – potkat nás můžete také na předmajálesovém dění, které bude probíhat od 9. do 30. dubna 2014. Tentokrát se můžete těšit například na autorská čtení, koncerty a debaty. Více o historii majálesů se můžete dovědět na diskusi s pamětníky v rámci Akademické noci, která proběhne 9. dubna od 17:00 v budově Filozofické fakulty na Náměstí Jana Palacha. Dále budete moci zhlédnout výstavy fotek z loňského roku, nebo si procvičit jazykové dovednosti u cizojazyčného divadla či si zapařit na zahajovacím koncertě, který proběhne 11. dubna od 19:00 ve studentském klubu K4, Celetná 20.  

Studentský Majáles vznikl díky iniciativě studentů a studentek pražských vysokých škol, kteří se chtěli přihlásit ke koncepci majálesů z šedesátých let a navázat tak na tradici oslavy studentstva. Cílem akce je dokázat, že dnešní studenti a studentky mají co říct, jsou podnikaví a kreativní a nenechají se zahanbit ani profesionály, ať už se jedná o hudbu, divadelní tvorbu či jakýkoliv jiný předmět snažení. Chceme studentům pomoci utvářet společnou identitu a vzájemně se potkávat.

Celá akce je čistě nekomerční a nezisková oslava studentstva, vstup na všechny zmíněné body programu je tedy zadarmo.

Na Studentském Majálesu si každý najde to své, ať už je to, co hledáte cokoliv. Tady zkrátka tvoří studenti pro studenty.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Studentský Majáles 2014

Tyn Yard ResidencePraha (128 metrů)

The Emblem HotelPraha (416 metrů)

ValentinskaPraha (535 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (241 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (264 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (688 m)