Festival keltské kultury Lughnasad 2014

Adresa:

Nasavrky, Náměstí

Termín: 1.8.2014 3.8.2014
Vstupné:

Vstupné je během dne dobrovolné. Na večerní koncerty je nutné zakoupit si vstupenku např. na...

1srp - 3srp celý den

Žánr: festival


V Nasavrkách u Chrudimi již brzy propuknou tradiční oslavy léta. Festival keltské kultury Lughnasad vstupuje letos do 8. Ročníku, tentokrát s tematickým názvem „Na obchodní stezce“. Přijďte s námi oslavit o víkendu 1. - 3. srpna tento keltský svátek. Festival odstartuje v pátek v odpoledních hodinách.

Návštěvníci si budou moci připomenout tradice dávných obyvatel našeho území. K vidění zde bude tradiční oblečení, zbraně, k ochutnávce i tradiční pokrmy. Návštěvníci slavnosti nemusí sledovat ukázky dávných řemesel jenom z povzdálí, ale mohou se zapojit a zkusit si tento dávný um sami.

Součástí programu je také keltské klání, ukázky boje a výuka irských tanců. U kamenného kruhu si budete moci projít tajemný Labyrint a dozvědět se více o duchovním životě Keltů. Pořadatelé z místního spolku Boii, z.s. pro vás také velice pečlivě vybírají stánkaře, jejichž sortimentem budou výhradně tradiční výrobky jako šperky, keramika, nebo batikované oděvy. Celá akce vyvrcholí večerním koncertem (v pátek i v sobotu), k tanci i k poslechu nám zahrají kapely Nezmaři, Viklan a Beerberries. A co ještě? Nechte se překvapit a přijďte se pobavit i vzdělávat.

Vstupné je během dne dobrovolné. Na večerní koncerty je nutné zakoupit si vstupenku. Více informací o Lughnasadu naleznete na stránkách www.lughnasad.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Pardubický kraj Akce v obci Nasavrky

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Festival keltské...

Residence ArxChrudim (11.9 km)

Ubytování U PalukůChrudim (12.1 km)

U tří jasanůLuže (18.9 km)