Cantarina Clarinete v Pivovaře Litovel

Cantarina Clarinete v Pivovaře Litovel

Adresa:

Litovel, Náměstí Přemysla Otakara 753

Termín: 13.11.2014
Vstupné:

120 Kč

13listopad čtvrtek 01:00

Žánr: folkpopfestivaljazzswingvokální


Klarinetové kvarteto Cantarina Clarinete vzniklo v říjnu 2011 na půdě Hudební a taneční fakulty Akademie múzických umění v Praze jako tvůrčí studentský projekt čtveřice mladých klarinetistek. Z propojení hráčských kvalit s pěveckým nadšením se zrodil trefný název „zpívající klarinety“.

Nejen vokální zvuky, ale i tóny klarinetu dokreslují výstižnost názvu, protože klarinet je znám svou nejbližší podobností k lidskému hlasu. Žádný z dechových nástrojů nemá tak širokou paletu barev a nálad, jako klarinet. Ve své koncertní činnosti hudebnice rády čerpají z repertoáru původně určeného pro klavír, orchestr, swingovou kapelu a další nástroje.

Repertoár tvoří klasické úpravy nejznámějších světových i českých skladeb barokního, klasicistního, romantického, populárního i jazzového charakteru. Patří sem ale i populární skladby, které upravuje členka kvarteta Věra Kestřánková. Cantarina Clarinete tvoří Hana Tauchmanová, Jana Lahodná, Jana Černohouzová hrající na klarinety a Věra Kestřánková na basklarinet.

Kvarteto vystupovalo na rozmanitých akcích (např. Muzejní noc 2012, Musikfestival v Rakousku 2012, Dvořákova Praha 2013,…) a pravidelně se umělecky podílí na předávání profesorských titulů prezidentem ČR. 

Všechny čtyři dámy můžete vidět a hlavně slyšet ve čtvrtek 13. listopadu ve Varně Pivovaru Litovel a to od 19 hod.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Olomoucký kraj Akce v obci Litovel

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Cantarina Clarinete v...

Selský DvůrŠtěpánov (12.2 km)

Restaurace ARIGONEOlomouc (17.5 km)

Theresian Hotel & SpaOlomouc (17.5 km)