Oskar Petr&Zuzana Michnová a kapela hrají písně Marsyas

Oskar Petr&Zuzana Michnová a kapela hrají písně Marsyas

Adresa:

Turnov, Markova 311

Termín: 5.12.2014

5prosinec čtvrtek 01:00

Žánr: koncertyrockfolkfilm


Folkrocková legenda Marsyas hraje od léta v novém složení a v prosinci zavítá i do turnovského Kulturního centra Střelnice. Ústřední dvojice Oskar Petr a Zuzana Michnová se pustili do spolupráce s někdy až o generaci mladšími muzikanty a vytvořili tým, který se skvěle doplňuje. Obměněným uskupením proudí energie sálající i ze všech vystoupení.

Marsyas založili počátkem 70. let kytaristé a zpěváci Petr Kalandra a Oskar Petr se zpěvačkou Zuzanou Michnovou, která jako jediná prošla všemi sestavami kapely. Na začátku 80. let Petr emigroval, nahradil ho zpěvák Jiří Vondráček a kytarista Pavel Skála a kapela v novém složení nahrála své druhé studiové album Kousek přízně. Po dalších změnách a dvou albech se soubor odmlčel.

V různém složení pak členové Marsyas koncertovali ještě v polovině 90. let, po smrti charismatického Kalandry se však scházeli a hráli jen sporadicky. Znovu vystoupili na několika koncertech v roce 2004 a teď pokračují v novém složení. K nejznámějším počinům Maryas patří třeba jedna z ústředních skladeb filmu Pupendo – Zmrzlinář. Znát můžete ale i písničky Postavím si dům z obilí nebo Hrnek.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Turnov Akce v obci Turnov

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Oskar Petr&Zuzana...

Studia a apartmány U KarlaTurnov (817 metrů)

Ubytování U ŠvýcarůTurnov (4.4 km)

Zámek SvijanySvijany (7.4 km)