Avishai Cohen & Filharmonie Brno: An Evening With Avishai Cohen

Adresa:

Brno, Sportovní 2

Termín: 30.11.2015
Vstupné:

www.nejkoncerty.cz

30listopad čtvrtek 01:00

Žánr: popfestivaljazzworld music


Do Česka se vrací oblíbený kontrabasista Avishai Cohen. Představí se v unikátním projektu s Filharmonií Brno

Jeden z nejlepších světových kontrabasistů současnosti Avishai Cohen přijede 30. listopadu do Brna. V Bobycentru představí unikátní projekt nazvaný An Evening With Avishai Cohen, který kombinuje jazz a world music s majestátním zvukem symfonického orchestru. Populární Izraelec ve spolupráci s uznávaným aranžérem Robertem Sadinem upravil svoje oblíbené autorské i převzaté skladby pro více než padesátičlenný orchestr a na podzim vyrazí na evropské turné. Jedním z prvních potvrzených koncertů je právě ten brněnský s Filharmonií Brno, který se koná v rámci podzimní části festivalu JazzFestBrno. Vstupenky jsou v prodeji na webu www.avishaicohen.cz a v běžných předprodejích.

„Cohen napsal a nechal zaranžovat své vlastní skladby, jež proplétají nejrůznější vrstvy rytmů či hudebních vlivů, mísí sefardské zpěvy s klezmerem, jazzem i tepající brazilskou bossa novou. Vedle toho si vybral oblíbené skladby z Velkého amerického zpěvníku, jimž vždy dodá nezfalšovatelné razítko svého vlastního stylu,“ přibližuje Cohenův nejnovější hudební počin umělecký ředitel spolupořádajícího JazzFestu Brno Vilém Spilka. Byl to právě festival JazzFestBrno, který společně s Filharmonií Brno celý projekt inicioval.

Po úspěchu svého turné s komorní sestavou smyčců a hoboje se tak pětačtyřicetiletý kontrabasista, skladatel a zpěvák pouští do zásadního dobrodružství v neznámých teritoriích. Jeho historicky první spolupráce se symfonickým orchestrem právě takovým dobrodružstvím je. Naštěstí má zkušené průvodce: vynikající spoluhráče z vlastního tria, amerického aranžéra a dirigenta Roberta Sadina, který se proslavil mimo jiné spoluprací s Herbiem Hancockem a dalšími osobnostmi, a Filharmonii Brno, schopný a flexibilní umělecký soubor, jenž disponuje citem pro hudbu na hranici žánrů i neoddiskutovatelnou profesionalitou.

„O Cohenovi je dobře známo, že umí skloubit virtuositu, hudební kvalitu i nevtíravou show. Jen málokdo umí takto vkusně míchat špičkové umění a zábavu,“ říká Spilka.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Brno Akce v obci Brno

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Avishai Cohen &...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (14.4 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (19.1 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (19.8 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...