Monika Žáková: Pastel, Nůžky, Papír

Monika Žáková: Pastel, Nůžky, Papír

Adresa:

Brno, Radnická 4

Termín: 16.12.2014 27.1.2015

16pro - 27led celý den

Žánr: výstavy


Prvotním identifikačním rysem vystavené série obrazů Moniky Žákové je kombinování papíru s klasickými malířskými postupy. Využití papíru jako materiálu se specifickými vlastnostmi se zde posouvá do konstrukčního principu, který si jakoby „sám“ stanovuje kompozici a její vizuální účinky.

Modelování jeho subtilní, křehké materiálovosti je fixováno na malířské plátno a tvoří jakýsi trvalý záznam dočasné a variabilní konstelace papíru. V tomto ohledu se nabízí jinak nepřípadné přirovnání k fotogramům: namísto záznamu předmětů jejich osvětlováním dochází k jejich záznamu, otisku prostřednictvím pastelů a pojidel.

Vliv technologických vlastností použitých materiálů jakoby odsouval autoritu sdělení tvůrce ve prospěch jeho zájmu a pokory (nebojme se toho slova) vůči fyzikálním a optickým vlastnostem materiálových východisek.

Obrazový soubor je náhledem do aktuální práce Moniky Žákové, současně jsou v něm přítomny rozmanité přístupy jejího dlouhodobého zkoumání, jak s danými formálními východisky nakládat, jak je rozvíjet a poznat.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

15bře - 1zářcelý den

Space Mission

, Výstaviště 405/1 Výstava

27zář - 30čercelý den

Lesem

, Špilberk 1 Výstava

17lis - 31srpcelý den

Ubytování v okolí akce Monika Žáková:...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.3 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (21.1 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.6 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...