Poklady špilberské zbrojnice

Poklady špilberské zbrojnice

Adresa:

Brno, Špilberk 1

Termín: 25.2.2023 30.6.2024
Vstupné:

55 – 90 Kč

25úno - 30čer celý den

Žánr: výstavystředověk zbraně historie hrad Špilberk


„Špilberk, jako středověký hrad a později barokní pevnost, hostil ve svých zdech vždy nějakou vojenskou posádku, ať již v období středověku, za obléhání Brna Švédy, nebo za druhé světové války, kdy v jeho prostorách sídlila vojska německého Wehrmachtu.“

Návštěvníci hradu nyní mají jedinečnou možnost vidět to, co bylo oku veřejnosti dosud skryto, jako například zbraně a zbroje středověku, příběh Brněnského ozbrojeného měšťanského a střeleckého sboru nebo raritní a zdobné zbraně spolu s připomínkou prací brněnských puškařů.

Výstava se dělí do tří částí z hlediska prostor a témat. Vchod do výstavy bude přímo z malého nádvoří. Gotický sál nabízí předměty ze středověku, renesance, třicetileté války s výzbrojí mušketýra nebo také starověké zbraně z archeologických nálezů. Další část této výstavy se zaměřuje na historii, současnost, a především výzbroj Brněnského ozbrojeného měšťanského a střeleckého sboru založeného v roce 1798. Zde se nachází dochované osobní zbraně a artefakty členů sboru, voskové figuríny v historických uniformách sboru a spolkové terče. Závěrečná část výstavy představuje ty nejzajímavější, nejhezčí a nejoriginálnější zbraně ze sbírky muzea a výstava neopomíná ani jedinečné práce brněnských puškařů.

Pondělí - Neděle 10:00 - 18:00

VÍCE INFORMACÍ ZDE

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Poklady špilberské...

Restaurace a hotel OlbergBlansko (16.4 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (21.1 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (21.8 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...