Na interaktivní zážitkové výstavě SPACE MISSION, která vznikla ve spolupráci s NASA, prožijí návštěvníci dobrodružství dobývání vesmíru, pohled do budoucnosti jeho osidlování i výcvik astronautů

Otevřeno denně
10:00 - 19:00

Pavlin C, vstup bránou 3

Výstava nabízí imerzivní zážitek z dobývání vesmíru od prvních pokusů, přes přistání na Měsíci až po plány na kolonizaci Marsu. Návštěvníci si prohlédnou interiér raketoplánu Columbia, projdou se po orbitální stanici a společně s astronauty přistanou na Měsíci nebo na Marsu.

Zvláštní prostor je věnován současným a budoucím misím do vesmíru, především návratu lidstva na Měsíc a přípravě meziplanetárních letů na Mars. Návštěvníci pohlédnou i do daleké minulosti až ke vzniku galaxií, které nově umožňuje James Webb teleskop.

Výstava SPACE MISSION představuje novou koncepci propojující vzdělávání a zábavu, doslova tak pohltí a vtáhne návštěvníky do vesmírného dobrodružství. Originální artefakty z NASA jako jsou skafandry, motory raket, kosmické lodě, prototypy lunárních vozidel nebo obrovské průchozí modely raketoplánu a orbitální stanice, jsou doplněny projekcemi a virtuální realitou, která návštěvníky dostane přímo na kosmické lodě nebo dokonce do vesmíru. Nechybí zábavný zvukový průvodce a speciální dětská stezka plná úkolů pro malé astronauty.

O akci jsme již napsali...

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Space Mission

Restaurace a hotel OlbergBlansko (17.5 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (22.2 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (23.1 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...