Fait Gallery, Brno

Fait Gallery

Brno, Ve Vaňkovce 2

Není tu akce, kterou Fait Gallery pořádá? Přidej ji

FAIT GALLERY je mladá galerijní instituce, jejíž vznik podnítil a program zaštiťuje brněnský podnikatel Igor Fait. Kromě systematicky budovaného kvalitního výstavního programu je snahou FAIT GALLERY podporovat rozvoj současného umění a své spektrum zájmu rozšiřuje nad rámec českého i středoevropského kontextu. Mimo to se zasazuje o podporu soukromého sběratelství a upevnění sběratelské vrstvy ve městě s velkou sběratelskou tradicí. Spoluprací se zahraničními galeriemi podporuje české umělce v možnostech expandovat do zahraničí a zpětně realizací výstav zprostředkovává nejen brněnskému publiku tvorbu zahraničních autorů.

Od března 2016 navázala FAIT GALLERY na dosavadní výstavní činnost v nových prostorách a veškeré její aktivity se sloučily na nové adrese Ve Vaňkovce 2. Výstavní plán i nadále odráží současnou koncepci rozdělení galerie na tři části: FAIT GALLERY, FAIT GALLERY MEM a FAIT GALLERY PREVIEW. Zahrnuje tak tři paralelní výstavní projekty, které pokrývají celé spektrum výtvarného umění 20. a 21. století: etablované autory českého výtvarného umění i současné umění generace nejmladší.

FAIT GALLERY PREVIEW se bude v nových prostorách soustředit převážně na umělce nejmladší generace. V roce 2016 bude PREVIEW věnována několika výstavním projektům, které zvítězily v mezinárodní Open call na podzim roku 2015. Návštěvníkům umožní náhled nejen do tvorby mladých českých umělců, ale přinese zejména zahraniční kontext současné výtvarné scény.
 
FAIT GALLERY MEM se zaměřuje na aktuální tvorbu českých a zahraničních umělců a aktivity FAIT GALLERY rozšiřuje nad rámec prezentace sbírky FAIT GALLERY a sběratelství obecně. Jeho hlavním cílem je upozorňovat na výrazné osobnosti mladé a střední generace a jejich současnou tvorbu. Hostující umělci spolupracují s oslovenými kurátory na projektech, u nichž je plně respektována jejich autorská pozice. Rovněž skýtá prostor ke spolupráci se zahraničními galeriemi na výměnných výstavách a prezentace zahraničních umělců, kteří by jinak možnost vystavovat v Brně neměli. Naplňuje tak význam svého jména MEM neboli jednotky kulturní informace.

Otvírací doba je úterý - sobota od 11:00 do 18:00. Vstup je zdarma



Fait Gallery a okolí - aktuální program

Toto muzeum/galerie si nedoplňuje program nebo není naším partnerem. Víš o akci, která se zde koná? Přidej ji.

Ukaž mi akce v okolí Ukaž mi cyklotrasy v okolí
Máš fotku tohoto místa? Přidej ji

Přihlas se a přidej na Informuji.cz své nejlepší fotky tohoto místa. Děkujeme za pomoc! :)


Štítky

Fait Gallery: hodnocení ostatních

Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Buď první!

Kousek odtud doporučujeme...