Trnkova Zahrada 2 - Sladovna Písek

Trnkova Zahrada 2 - Sladovna Písek

Adresa:

Písek, Velké náměstí 113

Termín: 16.6.2015 18.10.2015
Vstupné:

Dospělí 100 Kč Děti od 3 do 15 let: 80 Kč Rodinné vstupné: 280 Kč Senioři nad 65 let: 80...

16čer - 18říj celý den

Žánr: výstavykresbypro dětianimace


Ve úterý 16. června ožije v písecké Sladovně jedna z nejoblíbenějších knížek Jiřího Trnky – Zahrada – unikátní formou instalace pod názvem „Trnkova Zahrada 2“. Slavný výtvarník, animátor, ilustrátor a režisér Jiří Trnka by se letos dožil 103 let.

Projekt na pomezí interaktivní výstavy a animovaného filmu nazývají jeho autoři, Trnkův syn Jan a vnuk Matyáš, „Originální kybernetoskop“. Skrze něj se oblíbená knížka několika generací dětí rozhýbe díky audiovizuálním projekcím a interaktivním exponátům.

Výstava Trnkova Zahrada 2 se úspěšně uvedla na premiéře v Plzni, kde ji v Západočeském muzeu v rámci projektu Plzeň 2015 – Evropské hlavní město kultury vidělo přes 20 000 návštěvníků. Nyní se přesouvá v rozšířené a vylepšené podobě do galerie Sladovna v Písku. Samotnou výstavu tvoří celkem 10 scén, které vycházejí z původní knižní předlohy.

Jejich základem jsou buď animace, které rozpohybují původní kresby z díla Jiřího Trnky nebo herní a interaktivní prvky. Návštěvník tak doslova vstoupí do kouzelné Trnkovy zahrady a stane se jedním z hrdinů této legendární knížky, která okouzluje už celé generace dětí.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Písek Akce v obci Písek

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Trnkova Zahrada 2 -...

Villa LiduškaBechyně (23.6 km)

Ubytování Pavel VoborníkBlatná (23.7 km)

Yacht Club RadavaOrlík nad Vltavou (24.5 km)