Přednáška Jaroslava Nešetřila na Gymnáziu Český Krumlov

Termín: 24.3.2014

24březen čtvrtek 01:00

Žánr: ostatní akcepřednáškykurzypřednáškyseminář


Velmi významnou návštěvu pohostí v pondělí 24. března Gymnázium Český Krumlov. Do školy dorazí uznávaný a oblíbený matematik Jaroslav Nešetřil, který ve svém oboru patří vůbec k největším světovým kapacitám. Od 14 hodin zde bude mít přednášku s názvem Co je moderní matematika? A proč?.

Jaroslav Nešetřil je profesorem na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy. Kromě toho je ředitelem Institutu teoretické informatiky a zakladatelem Centra diskétní matematiky. Může se pochlubit řadou významných ocenění - například medailí Za zásluhy či cenou Neuron za celoživotní dílo. Více než 30 let vede mezinárodní kombinatorický seminář, který se mezi studenty těší veliké oblibě.

Na svém kontě má také veliké množství odborných publikací. Věnuje se i výtvarnému umění - od roku 1991 spolupracuje s Jiřím Načeradským.

Přednáška na Gymnáziu Český Krumlov bude vhodná nejen pro matematiky. Na své si přijdou i návštěvníci, kteří mají rádi filozofii. Jaroslav Nešetřil uvede několik příkladů současného vývoje matematiky ve snaze vystihnout hlavní rysy a směry vývoje v poslední době. Autor se domnívá, že žijeme v převratné době právě z hlediska matematiky a její role ve vědě i ve společnosti.

Jaroslav Nešetřil se narodil 13. března 1946. Zabývá se hlavně kombinatorikou (Ramseyova teorie), algebrou a teoretickou informatikou.

Přednáška Jaroslava Nešetřila

Kde: Gymnázium Český Krumlov

Kdy: 24. března od 14 hodin

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Přednáška Jaroslava...

Wellness Pension AmetystČeský Krumlov (148 metrů)

Villa GallistlČeský Krumlov (451 metrů)

Vila JohankaČeský Krumlov (522 metrů)

Doporučené akce na jihu Čech

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Státní hrad a zámek Český Krumlov Státní hrad a zámek Český Krumlov Český Krumlov (171 m)
Klášter Zlatá Koruna Klášter Zlatá Koruna Zlatá Koruna (6.1 km)